GRÅT: Oscar Pistorius brøt sammen i retten da bilder av hans avdøde kjæreste Reeva Steenkamp ble vist fram i retten i Pretoria.
GRÅT: Oscar Pistorius brøt sammen i retten da bilder av hans avdøde kjæreste Reeva Steenkamp ble vist fram i retten i Pretoria.

Reevas søster: – «Blade Runner» lyver så det renner av ham

En gråtende og nedbrutt Oscar Pistorius i retten er bare et spill for galleriet, mener Reeva Steenkamps søster. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom rettssaken mot Oscar Pistorius, også kalt «Blade Runner», har Pistorius gjentatte ganger brutt sammen i retten når bilder av kjæresten og fra drapskvelden har blitt vist fram.

Pistorius står tiltalt for overlagt drap på kjæresten sin, Reeva Steenkamp, på Valentinsdagen i fjor. 27-åringen har hele tiden hevdet at han skjøt i selvforsvar fordi han trodde det var en innbruddstyv.   

– Han er en løgner

Familien til Reeva Steenkamp har tidligere uttalt at de er villige til å tilgi ham, men ifølge Daily Mail, er det en mer anspent tone når avisen møter familiemedlemmer utenfor rettslokalene.

Søsteren til Reeva, Simone Steenkamp (48) innrømmer at hun har skiftet mening om Pistorius de tre siste ukene i retten. 

– Han prøver å overbevise retten om at de var så nære, og at han brydde seg om henne. Det er ikke sant. Han ljuger så det renner av ham, sier Simone Steenkamp i søndagens utgave av Daily Mail

Søsteren flyttet tilbake til hennes og Reevas foreldre etter 29-åringens dødsfall og har også vært med i retten. 

– Sittende der sammen med min mor i den formelle settingen for å finne sannheten om hva som skjedde den natten hun døde. Det gikk plutselig inn over meg, og jeg kunne ikke gå der mer. Jeg hadde ikke klart å kontrollere meg selv, sittende å høre på hans løgner, sier hun. 

Var alltid høylytt

Søsteren forteller at Reeva Steenkamp alltid var høylytt og sa fra hvis noe var galt. Før retten ble hevet før helgen spurte aktor Gerrie Nel hvorvidt Steenkamp skrek eller ikke da Pistorius skjøt mot henne gjennom toalettdøren på badet.

– Det var helt riktig av aktor å fokusere på det, fordi jeg tror hun skrek og at han visste at han skjøt mot henne, sier søsteren.

48-åringen hevder Pistorius har løyet i retten da han har fortalt at Reeva ikke skrek for å varsle at det var henne som var inne på toalettet. 

Sa unnskyld i retten

For første gang denne uken snakket Pistorius selv i retten om hva som skjedde den fatale natten. 

Han startet med å komme med en unnskyldning til familien til Steenkamp og så direkte på moren hennes, June Steenkamp. 

– Det har ikke vært et øyeblikk hvor jeg ikke har tenkt på familien deres. Jeg kan ikke forestille meg den smerten, sorgen og tomheten jeg har påført dere, sa Pistorius, ifølge Sky News. 

Han fortalte også om følelsene for kjæresten. 

– Jeg kan forsikre dere om at Reeva var elsket den siste kvelden vi gikk og la oss, sa Pistorius. 

Moren til drepte Reeva var taus og viste ingen følelser da Pistorius sa unnskyld. 

– Hele tiden har Pistorius grått og kastet opp foran oss på tiltalebenken. Mamma har måttet se på dette dag ut og dag inn.