FLOPP: Erik Lamela ble tidenes dyreste Tottenham-spiller i fjor sommer, men har vært mye skadet og ikke levert varene i sin første sesong i England. Foto: Scanpix.
FLOPP: Erik Lamela ble tidenes dyreste Tottenham-spiller i fjor sommer, men har vært mye skadet og ikke levert varene i sin første sesong i England. Foto: Scanpix.

Sherwood kritiserer gigantkjøpene

Tim Sherwood mener signeringen av sju spillere uten Premier League-erfaring var en risiko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-manager Tim Sherwood kritiserer klubbens kjøp i fjor sommer. Han mener det var en risiko å hente sju spillere som aldri har spilt i Premier League før.

Det var teknisk direktør, Franco Baldini, som styrte investeringen av over én milliard kroner i nye spillere. Mannen, som ble klubbens dyreste noensinne, Erik Lamela, har stort sett vært skadet og mister resten av sesongen.

Sherwood fortalte på pressekonferansen før lørdagens møte med West Bromwich at også Étienne Capoue, en annen spiller de hentet i fjor, mest trolig mister resten av sesongen.

Risiko

Selv om han skryter av Christian Eriksen og Nacer Chadli, som begge har vist fin form i det siste, har det generelt sett ikke vært en særlig god første sesong i England for spillere som Vlad Chiriches, Roberto Soldado og Paulinho.

Se West Bromwich - Tottenham på TV 2 Sport Premium eller Sumo kl. 16.00.

– Man kan kjøpe en spiller, som aldri har spilt i Premier League, og som er en åpenbaring, men det er en større risiko. Hvis man skal se på hvordan andre lag gjør det på overgangsmarkedet, må man se til Everton. 

– På deadline day så de ut som et middelmådig lag, men plutselig hentet de tre spillere som gjorde dem til det de er i dag. Du har Gareth Barry med 534 kamper eller noe sånt i Premier League, mens Romelu Lukaku var ligaens beste unge spiller i fjor. Og så har du James McCarthy. 

– Deretter har man Deulofeu, som er i en utviklingsfase hvor han kan bli akkurat så god han ønsker, og det viser han nå, sier Sherwood ifølge The Guardian.

Ber Lamela lære seg engelsk

Lamelas første sesong i England har vært en katastrofe. Den tidligere Roma-spilleren har kun startet tre ligakamper denne sesongen, og har ikke spilt siden nyttår på grunn av skade i låret og ryggen.

– Han er mer eller mindre ute av bildet på grunn av skaden, og forhåpentligvis bruker han tiden på å lære seg engelsk. Det vil hjelpe han når han er friskmeldt igjen.

På spørsmål om hvordan det går med engelsken til Lamela, svarte Sherwood slik:

– Qué?

Tror Spurs fremdeles kan hevde seg

Tottenham spiller mot West Bromwich lørdag. Etter det venter Fulham hjemme, Stoke borte, West Ham borte, og så avslutter de hjemme mot Aston Villa. Det er alle kamper Sherwood forventer å vinne.

– Hvis vi vinner hver kamp, vil det være fantastisk for klubben, og hvem vet hvor det tar oss. Ingen nevner oss nå, men kanskje kan vi melde oss på.