Venstreekstrem 19-åring skrøt av å ha mishandlet nynazist på chat

Den 19 år gamle mannen og syv andre fra den svenske, venstreekstreme organisasjonen står nå tiltalt for blant annet grov mishandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 40 år gammel mann og kjæresten hans ble mishandlet i sentrum av Stockholm i oktober i fjor, skriver svenske Expressen.

40-åringen er aktiv i det nynazistiske partiet «Svenskarnas parti», mens den 19 år gamle mannen som nå står tiltalt for ugjerningen, er medlem av den venteekstreme organisasjonen «Revolutionära fronten».

Åtte tiltalt

Under rettssaken som starter i Stockholm 25. april står 19-åringen og syv andre fra samme organisasjon tiltalt en rekke ugjerninger.

Et annet ledd i tiltalen knytter seg til grov mishandling av to slovakiske gjestearbeidere, skriver svenske Aftonbladet.

De ble angrepet i forbindelse med en nynazistisk demonstrasjonstog i Stockholm i fjor, men de to gjestearbeiderne deltok ikke i toget. De fem som er tiltalt i dette tilfellet skal ha kastet blomsterkrukker, glassflasker og utdelt slag mot de to ofrene.

Skrøt på MSN

19-åringen er av det svenske sikkerhetspolitiet pekt ut til å være en av hovedmennene bak organisasjonens kriminelle virksomhet.

– Han er den som har begått flest ugjerninger, sier Malin Arentoft i svensk påtalemyndighet til svenske Aftonbladet.

Som bevis i saken er det blant annet vist til at 19-åringen skal ha skrytt av mishandlingen av den 40 år gamle nynazisten over chat-tjenesten MSN.

Ifølge tiltalen chattet han under pseudonymet «tjuven», og overfor en venn beklaget han seg for at han ikke rakk å mishandle 40-åringen mer, skriver Expressen.

– Slo med knokejern

– Man kunne se snuten fra der vi slo ham haha, så jeg var faen usikker allerede da vi gikk på ham, men han fikk så mye som mulig, skriver angivelig 19-åringen. 

Overfor en annen venn er han mer triumferende, og skriver:

– Vet du hvem jeg har slått i hodet med et knokejern?

Til en annen som kjenner til hendelsen bekrefter han:

– (J)app ga han noen slag i bakhodet med et knokejern.

I en annen diskusjon over chattjenesten diskuteres risikoen for å bli arrestert for mishandlingen. Her konstaterer 19-åringens venn at han ikke behøver å uroe seg, fordi han mener politiet ikke har ressurser til å etterforske «tilfeldig mishandling på en lørdags kveld». 

Samtlige av de tiltalte nekter for anklagene, skriver Aftonbladet.