VINNERKANDIDATER: Thor Hushovd og Alexander Kristoff, her fra NM på sykkel i Grimstad, er blant de største utfordrerne til Fabian Cancellara i Paris-Roubaix.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VINNERKANDIDATER: Thor Hushovd og Alexander Kristoff, her fra NM på sykkel i Grimstad, er blant de største utfordrerne til Fabian Cancellara i Paris-Roubaix. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Hushovd mener Kristoff er en av de store Roubaix-favorittene 

– Han vet hva han snakker om, sier Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kortrijk (TV 2): Thor Hushovd utroper en småforkjølet Alexander Kristoff til en av de store favorittene i søndagens Paris Roubaix.  

– I mine øyne er han en ganske stor favoritt. Han viser gang på gang at han holder distansen. I Flandern rundt kjørte han supersterkt. Hvis han får en lignende dag i Paris-Roubaix kan han komme langt. Han vinner nesten hver spurt i små grupper, sier Hushovd. 

– Han vet hva han snakker om, svarer Kristoff, vel vitende om at Hushovd stiller på startstreken for ellevte gang i Paris-Roubaix på søndag. 

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no søndag kl. 12.30

– Jeg må uansett ha en veldig god dag for å henge med Cancellara. Hvis jeg henger med, kan jeg vinne. Det er ikke mange som vil komme inn sammen med meg på velodromen, sier Kristoff selvsikkert.

– Kulere enn Sanremo
I fjor ble Katjusja-rytteren nummer ni. I år håper han å blande seg mye høyere opp på listen.

– Jeg følte meg bedre i år enn i fjor på trening. Det håper jeg også at jeg gjør i løpet. Jeg ble nummer ni i fjor. Da var jeg ikke bra på trening. Jeg håper ikke det blir motsatt i år. Det er nesten kulere å vinne her enn i Sanremo med tanke på brosteinen og hvor hardt det er. Siden jeg var liten var dette det kuleste rittet å se på TV. Det er så mye kult som skjer og så mye action, sier Kristoff.

Parkerte Van Avermaet
Hushovd var svært fornøyd etter dagens gjennomkjøring i Arenberg-skogen. Han kom først ut av skogen - langt foran BMC-kapteinen Greg van Avermaet. At kroppen lystrer gjør Hushovd svært optimistisk før "helvete i nord". I dag gjentok han budskapet fra i går. 

– Jeg har fått altfor mange i trynet denne våren. Det blir tøffere og tøffere for hver gang. Men jeg har fått veldig gode svar denne uken. Jeg føler kroppen fungerer bra, sa Hushovd til TV 2 torsdag.