SPRUT I BEINA: Alberto Contador holdt unna for Alejandro Valverdes angrep, og beholdt ledertrøyen i Baskerland rundt. AFP PHOTO / RAFA RIVAS
SPRUT I BEINA: Alberto Contador holdt unna for Alejandro Valverdes angrep, og beholdt ledertrøyen i Baskerland rundt. AFP PHOTO / RAFA RIVAS

Contador forsvarte ledertrøyen

Alejandro Valverde angrep sammenlagtleder Alberto Contador flere ganger under fredagens fjelletappe i Baskerland rundt, men Movistar-stjernen lyktes ikke med sine offensive rykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver gang Valverde prøvde å få en luke på sin spanske landsmann, svarte Contador og fulgte etter rivalen.

Til slutt endte Valverde opp med å bli nummer to på etappen, men han maktet ikke å ta noen sekunder på Contador i sammendraget. Han er fortsatt tolv sekunder bak Tinkoff-Saxo-kapteinen. Ben Swift (Sky) vant etter massespurt i byen Markina-Xemein.

Fredagens etappe bød på fem mindre stigninger. Nesten ni kilometer fra mål forsøkte Valverde seg på et rykk i en motbakke, men Contador lot ikke landsmannen slippe unna. Spanjolene fikk en luke på resten av gruppen de kom fra, men de samarbeidet dårlig og ble hentet inn av torsdagens etappevinner Wouter Poels.

I en utforkjøring, seks kilometer fra mål, prøvde Valverde enda en gang å komme seg løs, men han lyktes ikke. Contador fulgte etter i høy hastighet.

Trioen klarte å holde unna forfølgergruppen helt til det var to kilometer igjen. På oppløpet ble det lagt opp til en avslutning for spurterne, der Swift var sterkest. Imponerende nok hadde Valverde krefter igjen til å kjøre inn til en annenplass i spurten. (©NTB)