Angelina imponerte dommerne: – I mitt hjerte har du allerede vunnet

Angelina Jordan (8) slo til med sangstemmen. Se hva som skjedde i den første semifinalen.

Den første semifinalen av «Norske Talenter» gikk direkte på TV 2 lørdag klokken 19.30.

Sangeren Angelina Jordan, parkourgjengen EXEO, dansegruppa Schang, barne- og ungdomskoret Viva, sanger og rapper Turab Awan, tryllekunstner Johann Ophaug, pianisten Michael Thomas Haug, og musikeren Andreas Halvorsen Eriksen er talentene som kjempet om finaleplass.

Nedenfor kan du se hva som skjedde i sendingen, hva dommerne Mia Gundersen, Lisa Tønne, Omer Bhatti og Bjarte Hjelmeland syntes om talentene, samt videoer med alle opptredenene.

Showet åpnet med et fellesnummer med alle kveldens semifinalister.

– Jeg gråt ikke, men det var pur viljestyrke!

Etter åpningsnummeret kommer første gruppe ut på scenen: Koret Viva. Dommerne er fulle av begeistring over Vivas opptreden.

– Jeg synes dette var helt vidunderlig. Fantastisk å se hvor samkjørte dere er. Det var samstemt fra start til slutt. Veldig, veldig fint, sier Lisa Tønne.

Bjarte Hjelmeland var også glad.

– Jeg gråt ikke, men det var pur viljestyrke!

Magiske Johann

Nestemann på scenen er Johann Ophaug og sine magiske triks. Han skaper hodebry for mange med sine utrolige mynt- og ringtriks.

– Jeg er så sjarmert av deg og liker deg sinnssykt godt! Du har en vilje av stål og du gjør det kjempebra, sier Mia Gundersen.

Omer Bhatti er forbløffet over hva Johann gjorde på scenen.

– Dette her skjønte jeg ingenting av. Johann, du er en kreativ og blid magiker. Jeg fikk ikke med meg alt du gjorde, men jeg vet at du alltid gjør kule triks. Og jeg liker at du er så fornøyd etter å ha gjort et triks. 

– Dere er lette som katter

De spreke gutta i EXEO tar med seg en bil på scenen og starter showet sitt. Publikum jubler og dommerne sparer ikke på godordene.

– Dere er lette som katter. Man hører nesten ikke at dere lander. Jeg liker at dere har lagt til dansetrinn også, sier Mia.

– Jeg digger parkour, men har aldri tenkt meg at det passer på en scene. Dere viser at det funker. Jeg tror dere inspirerer mange der hjemme, sier dansekongen Omer.

– Nydelig stemme

Musikeren Andreas Halvorsen Eriksen tropper deretter opp på scenen med kassegitar, munnspill og egenkomponert låt. 

– Dette var veldig flott. Det å være gatemusiker er noe å være stolt av. Det betyr at du klarer å underholde forskjellige grupper mennesker, og du må legge opp repertoaret etter dem. Du har en nydelig stemme og er flink til å spille, sier Bjarte Hjelmeland.

– Det er trygt og godt å se deg. Du er kanskje nervøs, men du viser det ikke, sier Lisa Tønne.

Omer: – Jeg heier på deg

Rapperen og sangeren Turab Awan går på scenen med fire dansere og låt med visdomsord. Dommerne er strålende fornøyde.

– Jeg ble imponert første gang jeg så deg, og jeg er enda mer imponert i dag. Jeg tror du sjarmerer mange der hjemme. Jeg heier på deg, sier Omer.

Mia: – Du er min favoritt

Den unge pianisten Michael Thomas Haug entrer deretter scenen som er delvis egenkomponert.

– Det var veldig gøy å høre og se deg spille. Stykket du spilte kledde deg godt. Lyse toner og litt humor. Du lever med musikken, sier Bjarte.

– Du er veldig selvsikker og jeg ser at du koser deg. Det er fantastisk morsomt at du fremstår, for meg, som en bitte liten gammel mann, sier Lisa humoristisk.

– Du er min favoritt. Du er et lysende talent. Jeg heier sånn på deg! sier Mia entusiastisk.

– Dere er en fest å se på

Siste gruppe på scenen før nyhetspausen, er de fem jentene i dansegruppen Schang fra Bergen. I tidligere «Norske Talenter»-auditions har jentene stilt i fengselskostymer, og denne ganger viser showet hvordan de ble «arrestert».

– Dere er en fest å se på, sier Mia.

– Jeg er veldig begeistret for historien. Kostymene er kjempetøffe. Jeg synes dere gjorde en veldig god jobb, sier Bjarte.

– Du ble født til å synge

Etter nyhetspausen er det klart for det åtte år gamle sangtalentet Angelina Jordan. Hun synger Nancy Sinatra-låta «Bang Bang» til ellevill jubel fra publikum og våte dommerøyne.

– Det er jo helt vidunderlig å høre på deg. Du er virkelig helt unik, altså, sier Lisa.

– Du ble født til å synge. Du har en fantastisk formidling og en naturlig melankoli i deg. Det er ikke uten grunn at du har hatt fem millioner treff på YouTube, sier Mia.

– Angelina, jeg tror at jeg kan si at jeg elsker deg. Du viser tegn på en sann kunstner. I mitt hjerte har du allerede vunnet, sier Omer.

– Det er ikke ofte jeg blir stum, men det er få ord i kroppen nå. Du er en helt spesiell blomst og du er vidunderlig. Hvis jeg ikke hadde satt ved dette dommerbordet, hadde jeg stemt på deg, sier Bjarte.

Se Angelinas opptreden øverst i saken.

Til slutt ble det klart at Viva og Angelina Jordan vant finaleplasser.