Russel Crowe (50) fikk sammenbrudd

Så tøff var innspillingen av «Noah» at skuespilleren fikk sammenbrudd etter en våt nakenscene.

Bibelfortellingen om Noah handler om mot, offer, håp og en manns umenneskelige oppdrag. Mye av det samme som ble krevd av Russel Crowe (50) under innspillingen av Noah. Det hele endte med sammenbrudd.

– Innspillingen var tøff for deg både fysisk og psykisk?

– Ja, det var under innspilling på en strand på Island. Det var kaldt, vannet var forferdelig kaldt. Det var vanskelig å ligge fullstendig naken på de kalde stenene på stranda. Etter 10-11 timer da vi sluttet for dagen, klarte jeg ikke å stå. Kroppen min gikk inn i hypotermi, forteller Crowe til «God kveld Norge».

– De som jobbet på settet kastet håndklær og pledd og mer eller mindre satt seg på meg til jeg sluttet og skjelve. Det tok 15-20 minutter, forteller Crowe til 

Kunne endt galt

– Hvor åndelig er du selv?

– Jeg vil si veldig! Men jeg skiller det åndelige og religion.

– Har du noen gang hatt en opplevelse i livet, som Noah, der du føler at du har fått en mulighet til å starte på nytt?

– Det har vært nære på et par ganger, der jeg har vært en liten beslutning unna noe veldig dumt. Jeg tror Gud bor i oss all, og jeg tror på skjebnen. Men skjebnen kommer ned til valg, så du styrer skjebnen med valgene dine. 

Jubileum

Kanskje er det årene som har gjort Russel Crowe så filosofisk. Han fyller nemlig 50 år i disse dager.

– Jeg vet. Alle minner meg på det!

– Skal du feire?

– Jeg tror ikke det. Jeg har mye å gjøre nå, men senere i år når jeg har litt roligere timeplan kanskje. Det er ikke noe vits i en fest hvis du må stå opp tidlig neste dag, sier Crowe.