KAN SNAKKE UT: I syv uker har Eirik Jensen vært avskåret fra å kommentere påstandene som har kommet fra den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Cappelen. Foto: NTB scanpix / privat
KAN SNAKKE UT: I syv uker har Eirik Jensen vært avskåret fra å kommentere påstandene som har kommet fra den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Cappelen. Foto: NTB scanpix / privat

Nå kan polititoppen Jensen forklare seg om kontakten med narkobaronen

Politimesteren i Oslo har opphevet taushetsplikten til den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først nå kan polititoppen Eirik Jensen forklare seg i detalj om sin kontakt med den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Cappelen. Det skjer etter at politimesteren i Oslo har opphevet taushetsplikten til Jensen. 

– Ja, etter syv uker har politimesteren i Oslo opphevet min klients taushetsplikt. Han har en streng taushetsplikt knyttet til hans veldig spesielle jobb som politispaner, sier Jens-Ove Hagen, som er forsvarer for Eirik Jensen til TV 2.

Det var i forkant av et avhør med Spesialenheten for politisaker i går at politimesteren opphevet taushetsplikten til den korrupsjonssiktede polititoppen.

– Har vært totalt avskåret

– Han har nå sittet i syv uker uten å kunne forklare seg fullt ut og dermed forsvare seg mot alle beskyldningene fra Cappelen. Han har på grunn av taushetsplikten vært totalt avskåret fra å kunne gå inn på alle sidene av sin jobb som politispaner, sier Hagen.

Politiets forhold til sine kilder og informanter er omgitt med svært strenge restriksjoner. I går kunne Eirik Jensen for første gang forklare seg detaljert om sin kontakt med Gjermund Cappelen. 

– Han kan nå gi detaljer fra sitt arbeid som politimann og kontakten han har hatt med store deler av det kriminelle miljøet. Dermed kan han forsvare seg mot beskyldningene som har kommet fra Cappelen.

– Vi håper nå at Spesialenheten får en større forståelse av hans spesielle jobb og hvordan han arbeider. Vi håper også at domstolen etter hvert forstår at denne saken er noe mer komplisert enn det man tilsynelatende legger til grunn, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til TV 2.  

Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon. Han nekter for å ha gjort noe straffbart.