LEDEREN: Edvald Boasson Hagen er mannen Team Sky har størst forhåpninger til i søndagens Paris-Roubaix.
LEDEREN: Edvald Boasson Hagen er mannen Team Sky har størst forhåpninger til i søndagens Paris-Roubaix.

Boasson Hagen blir Sky-kaptein i Paris-Roubaix

Får Bradley Wiggins og Geraint Thomas som hjelperyttere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kortrijk (TV 2): Edvald Boasson Hagen blir Team Skys soleklare kaptein i Paris-Roubaix. Det bekrefter sportsdirektør Kurt Asle Arvesen til TV 2.

Sterke ryttere som Bernhard Eisel, Geraint Thomas og Bradley Wiggins skal hjelpe Edvald helt til topps.

- I utgangspunktet skulle Ian Stannard være kaptein i Paris-Roubaix, men han veltet ut av Gent-Wevelgem. Edvald er en absolutt god erstatter. Han har et sterkt lag i ryggen. Geraint Thomas viste bra form seinest i Flandern. Bradley Wiggins har vist gode ting. Det samme har Bernhard Eisel, sier Arvesen.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no søndag kl. 12.30 

I dag var Boasson Hagen på en rolig tur sammen med Gabriel Rasch og Eisel. Fullt så rolig blir det neppe på søndag. Ryttere som Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke og Tom Boonen har skumle hensikter og er svært gode brostein-syklister.

- I forrige helg så vi at Fabian Cancellara er mannen å slå. Han er i kjempeform. Da trenger vi mange mann. Vi må være kyniske i starten og spare mange mann. Vi må sitte fremme for å unngå uhell. Etter Arenberg skal vi prøve å være i overtall. Da skal vi spille ut de nestkommanderende bak Edvald. Edvald får forhåpentlig en grei reise bak, sier Arvesen.

Han er trygg på at Boasson Hagen vil være en god Sky-kaptein.

- Edvald takler det bra. Han er i bra form. Jeg har sett mye skriverier om at han må prestere. Alle må prestere, men Edvald er i fysisk god form. Det er ikke der det skorter. Jeg ser svart på hvitt at han er i mye bedre form enn tidligere, sier Arvesen. 

En av dem som skal ligge tettest på Boasson Hagen er Gabriel Rasch. Han kjører sitt siste løp som profesjonell syklist før han trer inn i en sportsdirektør-rolle i Team Sky.

- På søndag skal han stort sett sitte med Edvald og hjelpe ham. Det er litt spesielt å kjøre sitt siste ritt. Samtidig er man forberedt på det. Jeg har aldri angret på at jeg ga meg. Det håper jeg Gabba heller ikke gjør, sier Arvesen.