Bjørn Kjos – ikke alltid like blid

Norwegian-direktør Bjørn Kjos er kjent for å alltid være glad, men innrømmer at han kan bli skikkelig sint.

Den blide og joviale direktøren fikk passet sitt påskrevet da passasjerer ble sittende «kjosfast» på flyplasser rundt i verden i forbindelse med da Dreamliners inntok i Norwegian.

Flyprodusenten Boeing leverte fly med produksjonsfeil, og det gikk utover Norwegian, som hadde satset stort på flytypen.

Kritikk

Kjos fikk kritikk for å ikke møte media i tilstrekkelig grad, men han møtte passasjerene.

– Jeg tenkte at jeg fikk reise ned, ta pulsen, se og kjenne hvordan passasjerene tok det. Det er klart at noen var lei seg, de hadde ting de måtte rekke. Men vi hadde forståelige grunner. Det siste vi vil er jo å ha forsinkelser, men vi går aldri på kompromiss med sikkerheten, sier Kjos til «God kveld Norge».

– Synes du mye av kritikken du har fått er urettferdig?

– Nei, egentlig ikke. Jeg har sikkert fortjent den. Jeg synes det hele er veldig leit. Det er nok jeg som synes det er mest leit. Det er jo sånn som ikke skal skje, sier han.

I HARDT VÆR: Bjørn Kjos innrømmer at han kan bli skikkelig sint. Foto: Scanpix.
I HARDT VÆR: Bjørn Kjos innrømmer at han kan bli skikkelig sint. Foto: Scanpix.

Blir sint

– Føles det noen ganger litt irriterende at at du får så mye kritikk når du egentlig gjør noe som er helt spesielt og veldig bra for mange?

– Jeg tror det kan være vanskelig å se, for det jeg tenker er å gjøre arbeidsplassene så sikre som mulig, ikke bare nå og rundt neste sving, men i et langt perspektiv.

– Jeg har hørt at du ar temperament?

– Jeg har alltid hatt temperament.

– Hvordan arter det seg?

– Jeg tror det er usunt å ikke bli litt sint i blant, blåse ut, men jeg har den egenskapen at jeg aldri er langsint. Når jeg går ut døra er jeg ferdig med det, sier han.

Soknadal-salver

Norwegian-sjefen avslører sine mørke sider, når det koker lett i toppen. 

– Nei, da kommer det noen salver på skikkelig sokndaling, og da påkaller jeg både det ene og det andre. Men det er ikke så lang tid det tar, og det er ingen som kommer, sier han like smilende som vi er vant til å se ham.