Rösler tror ikke Arsenal vil gå i samme felle som Manchester City 

Og tyskeren ser fram til returen til «fotballens hjem» på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League og FA-cupen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Wilmslow/Bergen (TV 2):

Uwe Rösler er klar for en av karrierens største kamper som manager når hans Wigan drar til Wembley og møter Arsenal i semifinalen i FA-cupen lørdag.

Etter seieren i fjorårets FA-cup og et knepent tap mot Manchester United i Community Shield er Wigan klar for sin fjerde opptreden på Wembley på ett år.

– Spillerne begynner å bli vant til Wembley nå. Det er fjerde gangen de skal dit. Vi har gode minner fra Wembley og har selvtillit. Jeg tror vi vil nyte muligheten til å konkurrere mot Arsenal, og på en veldig god dag mener jeg vi har muligheten, sier Uwe Rösler til TV 2.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

– Arsenal vil ikke undervurdere oss
Tyskeren tror ikke Arsenal vil gå i den samme fellen som det Manchester City gjorde da Wigan slo ut nettopp de lyseblå fra Manchester i forrige runde.

– Arsenal vil ikke undervurdere oss. Jeg følte at spesielt i begynnelsen av City-kampen så undervurderte de oss, og de hadde også tapt stort mot Barcelona i Mesterligaen like før. 

– Etter Arsenals resultat mot Everton forrige helg er viktigheten av FA-cupen enorm for Arsenal-spillerne og manageren. Vi må sørge for at vi holder oss inne i kampen. Jeg tror ikke de vil gi oss mye tid med ballen, som City gjorde, sier Røsler.

– Ingen ga oss noen muligheter før City-kampen heller
Allikevel mener han at hans gutter har muligheten til å ta nok en gigantisk skalp og gå hele veien til finalen for andre år på rad.

– Det er alltid en mulighet for å sjokkere, men Arsenal har nok studert oss nøye. De vet hvordan vi vil spille og hvilken formasjon vi kommer i. Jeg tror at når vi har gjort det en gang mot et lag som Manchester City, så vil de andre lagene du spiller mot være klar over dine styrker.

Se intervjuet med Rösler i videovinduet øverst!

– De gjorde noe som ikke mange lag er kapable til å gjøre da de vant på Etihad Stadium. Nå er det semifinale mot nok et gigantisk lag som vil være veldig vanskelig. Men ingen ga oss noen mulighet før City-kampen heller, sier han.

Kan bli historisk i FA-cupsammenheng
Tyskeren bedyrer at han ikke har begynt å tenke på muligheten for å forsvare fjorårets FA-cuptriumf, men at han foreløpig kun tillater seg å tenke én kamp fram i tid.

– Det har aldri skjedd at et lag fra nivå to har forsvart FA-cuptittelen, så om vi gjør det vil det være historisk. Men det handler om å fokusere på neste kamp, og det har gjort at vi kan fokusere på flere fronter. La oss fokusere på lørdagens kamp, og så får vi se hva som skjer etterpå, sier han.

Samtidig som laget fra småbyen utenfor Manchester kjemper om det gjeveste troféet i Englands største cupturnering for andre år på rad handler det også om å sikre opprykk til Premier League på første forsøk etter forrige sesongs nedrykk.

– Alle forteller meg at det ikke er mulig både å rykke opp og å gå langt i FA-cupen. Så langt har vi vist alle at det er mulig. Da jeg kom til klubben var vi på 15. plass i ligaen og langt fra playoff-plassene, sier han.

STOR DAG I KVARTEN: Uwe Rösler gestikulerer på sidelinjen under FA-cupkvartifinalen mot Manchester City. Foto: Jon Super, AP Photo
STOR DAG I KVARTEN: Uwe Rösler gestikulerer på sidelinjen under FA-cupkvartifinalen mot Manchester City. Foto: Jon Super, AP Photo

Klar på hva han vil velge om det står mellom Premier League og Fa-cuptriumf
Men dersom Rösler må velge mellom opprykk og FA-cuptittel er han klar på hva som vil være å foretrekke.

– Jeg vet at eierens svar vil være Premier League. Og det vil også være mitt svar, for mitt største mål som manager er å være manager i Premier League, svarer han.

Og dersom ting går akkurat slik Wigan-fansen ønsker kan de hvite og blå komme til å reise til Wembley ennå en gang denne våren.

– Jeg mener vi har en god mulighet. Jeg tror vi havner i playoff, for vi har seks poengs forsprang og god målforskjell når fem kamper gjenstår. Det er opp til oss. Vi har alle muligheter. Med den erfaringen og den kvaliteten vi har i denne troppen har vi en veldig god mulighet til å komme til finalen, sier han.

Blir det både FA-cupfinale og playoff-finale vil Wigan faktisk komme til å spille seks Wembley-kamper i løpet av et drøyt år, mens Rösler selv også ser fram til turen. Forrige sesong tapte han opprykksfinalen med Brentford i divisjonen under.

– Når du spiller på Wembley er det noe spesielt. Det er fotballens fødested og fotballens hjem. Det er noe spesielt rundt stedet, og atmosfæren på Wembley er enorm. Forhåpentligvis kommer jeg til å være på vinnerlaget denne gangen, sier han.

Hvordan tror du det ender lørdag? Ta diskusjonen!