Dag Otto hopper i fallskjerm for første gang etter den fatale ulykken

Dag Otto Lauritzen måtte legge yrket som fallskjermjeger på hylla kun 23 år gammel.

– Det var veldig spesielt! Det var uten tvil min største drøm og utfordring i løpet av serien, forteller Dag Otto Lauritzen (57) til TV 2.

I løpet av åtte episoder har han og turkamerat Kristian Ødegård stått overfor en rekke selvpålagte utfordringer i «På tur med Dag Otto».

Å hoppe i fallskjerm er en av dem. Men på grunn av en stygg ulykke for 34 år siden, var denne utfordringen ekstra spesiell for Dag Otto.

– Jeg var usikker i forkant, eller i hvertfall utenfor komfortsonen. Det ligger i minnet fremdeles, når man har en ulykke bak seg. 

Skrekkbeskjed fra legene

I en alder av 23 år var Dag Otto ferdig utdannet politimann og fallskjermjeger i militæret. Han var innkalt til en stor internasjonal repetisjonsøvelse på grensen til Russland i Nord-Norge i 1980.

I hoppet skjedde det noe med utstyret som resulterte i at Dag Otto lå på ryggen da fallskjermen kom ut. Fallskjermen huket tak i beinet.

Han fikk beskjed av legene at han mest sannsynlig ikke ville kunne gå skikkelig igjen.

– Jeg ble jo alvorlig skadet, og så hører man at det ikke burde gå for lang tid før man «hopper opp på hesten igjen», men det var umulig for meg å hoppe i fallskjerm de første årene. Så begynte jeg å sykle, og da jeg ble proff fikk jeg ikke lov.

– For sent å snu

Etter 34 år skal han altså hoppe igjen, for første gang etter ulykken. Selv om Dag Otto var utenfor komfortsonen, var han aldri i tvil da han først sto overfor stupet i flyet.

– Når jeg først går inn for noe, er det for sent å snu. Jeg var mer redd da jeg skulle prøve skeleton. Da var jeg usikker, og følte meg ikke trygg. Men jeg var veldig sikker på de profesjonelle hopperne, og jeg visste at det kom til å gå bra. Likevel, å hoppe ut av rumpa på en Hercules er spesielt, forteller han.

Ifølge Dag Otto var følelsen av å ha fullført upåklagelig.

– Jeg synes det var herlig. En god følelse, som ga mersmak. Det kan godt hende at jeg kommer til å hoppe mer, bedyrer 57-åringen.

Om Kristian Ødegård også hopper i fallskjerm kan du se i «På tur med Dag Otto» på TV 2 mandag kl. 20.00.