MÅLKÅT: Daniel Sturridge har scoret 20 mål denne sesongen, også mot gamleklubben Manchester City. Foto: AP Photo/Jon Super.
MÅLKÅT: Daniel Sturridge har scoret 20 mål denne sesongen, også mot gamleklubben Manchester City. Foto: AP Photo/Jon Super.

– Jeg ville aldri fått sjansen om jeg hadde blitt i City

Søndag møter Daniel Sturridge gamleklubben i det som kan avgjøre hvor ligatittelen ender opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2009 bestemte Daniel Sturridge seg for å forlate Manchester City fordi han fryktet veien til førstelaget alltid ville hindres av dyre signeringer.

Søndag stiller han i røde farger når gamleklubben kommer på besøk til Liverpool og Anfield i det som kan avgjøre hvor Premier League-tittelen ender opp.

Respekten for klubben han tok sine første steg som proff-spiller er ikke svekket, men 24-åringen angrer ikke på at valgte å dra fortsette karrieren andre steder.

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener

– Jeg ville ikke kommet meg dit jeg er i dag hvis jeg hadde blitt værende, sier han til Daily Mirror.

Tok det rette valget

Hadde han blitt værende, hadde han måttet kjempe om spissplassen med spillere som Robinho, Carlos Tevez, Sergio Agüero og Edin Dzeko. 

– Det var vanskelig for meg i Manchester City, som en ung spiller på 18-19 år, med alle pengene de hadde, fortsetter han.

Se Liverpool - Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 13.30 søndag.

– Realistisk sett, så har de bare Micah Richards som den eneste fra akademiet som spiller for førstelaget. Alle andre har blitt hentet til klubben, så jeg følte jeg tok det rette valget.

Var opprørt i Chelsea

Ferden fortsatte videre til Chelsea, men med en Didier Drogba i storform den sesongen og senere kjøpet av Fernando Torres, gikk det lang tid mellom mulighetene. Etter hvert prøve Chelsea å gjøre han om til ving.

– I starten handlet det om å lære fra spillere som Didier, og jeg trodde jeg skulle få sjansen min senere, men de trodde ikke på meg som spiss. De så på meg som ving, og det såret meg fordi jeg alltid hadde spilt spiss.

– Det var tider der jeg satt hjemme, veldig opprørt, og følte at jeg mistet kjærligheten til spillet. Jeg var redd og usikker på fremtiden, og jeg takker Gud for at jeg har familien min. Jeg ble så glad da jeg fikk muligheten til å gå på lån til Bolton og vise meg frem.

Giftig spissduo

For litt over ett år siden i januar 2013 kom Liverpool på banen og hentet Sturridge til Merseyside. I samarbeid med Luis Suárez har han blitt klubbens mest målfarlige spissduo på 50 år. 

– Først og fremst føler jeg meg velsignet for at jeg er i en klubb hvor jeg kan uttrykke meg selv, og hvor jeg lytter til lagkameratene og manageren. Dette er en periode i livet jeg alltid vil huske på grunn av det som har skjedd tidligere, legger han til.

De 49 målene de har til sammen denne sesongen har bidratt til at Liverpool leder ligaen og kan vinne Premier League for første gang siden det ble etablert i 1992. Da må i så fall Manchester City slås søndag.