TIL DANMARK: Sander Sagosen fortsetter karrieren i Aalborg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TIL DANMARK: Sander Sagosen fortsetter karrieren i Aalborg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Landslagskomet til dansk klubb

Sander Sagosen blir lagkamerat med Håvard Tvedten og Ole Erevik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 år gamle Sander Sagosen har tatt norsk håndball med storm denne sesongen.

Han har vært toneangivende i Haslums vei tilbake til tronen i Postenligaen, og har spilt seg til en sentral plass på landslaget.

Til Danmark
Nå tar han steget videre i karrieren og blir lagkamerat med Håvard Tvedten og Ole Erevik i Aalborg.

– Jeg er veldig glad for den tiden jeg har hatt i Haslum. Jeg har lært utrolig mye dette året, og har ikke angret ett sekund på at jeg tok steget og dro til Bærum. Seriegullet er det største jeg har opplevd på en norsk håndballbane. Det var et stort steg fra Kolstad for et år siden, men jeg føler meg klar for nye utfordringer.  Aalborg er en fin by og har et spennende lag i utvikling.  Det er viktig for meg er å komme til en klubb med en trener som tror på meg, og en klubb som vil noe, dessuten er den danske ligaen veldig god, sier han i en pressemelding.

Skryt av Mamelund
18-åringen har scoret 102 mål i sin debutsesong på toppnivå. Erlend Mamelund er full av lovord for Norges kanskje største håndballtalent i øyeblikket.

– Sander er utvilsomt et av de største talentene norsk håndball har sett siste årene.  Det er bare tidsspørsmål før han dominerer både norske herrelandslaget og europeisk håndball.  Gi gutten noen år til så kan han bli en svært god internasjonal spiller.  Jeg skulle gjerne ha spilt med Sander enda ett år, men ønsker han alt godt og masse lykke til også i den danske ligaen, sier veteranen.

Tvedten i storslag
Aalborg har for alvor funnet formen i det danske sluttspillet. Etter å ha åpnet med to strake tap, har de slått storlagene KIF Kolding København og Bjerringbro-Silkeborg i sine to siste kamper.

Tvedten var i storslag og scoret ni mål da Kristian Kjellings Bjerringbro-Silkeborg ble slått 31-27 onsdag.

Kjelling holdt hjemmelaget inne i kampen, men hans ti scoringer var ikke nok til å tukte de regjerende danske mesterne.