SPIONASJE: Vincent Tan beskylder Crystal Palace for spionasje før klubbenes møte forrige helg. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
SPIONASJE: Vincent Tan beskylder Crystal Palace for spionasje før klubbenes møte forrige helg. Foto: REUTERS/Rebecca Naden

Vincent Tan beskylder Crystal Palace for spionasje

Hevder tidligere rekrutteringssjef ba om å få vite Ole Gunnar Solskjærs lagoppstilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff Citys eier, Vincent Tan, har bedt Premier League om å etterforske Crystal Palace for spionasje.

Tan hevder at Iain Moody, som tidligere var rekrutteringssjef i Cardiff og nå er sportsdirektør i Crystal Palace, brukte sine kontakter i Wales for å få informasjon om lagoppstillingen til Ole Gunnar Solskjær.

The Guardian melder at Cardiff har skrevet til Premier League-sjef Richard Scudamore. I brevet står det at Moody prøvde å få vite hvem Solskjær skulle starte med mot Crystal Palace, og at han ble gitt feil lagoppstilling. Premier League bekrefter dette, men sier at Cardiff må levere en formell klage.

Forut for Cardiffs ukentlige pressekonferanse fredag bekreftet en talsmann for klubben overfor Wales Online at de har vært i kontakt med Premier League angående denne saken. Styreformann Mehmet Dalman skal være mannen som håndterer saken fra Cardiffs side. På pressekonferansen fredag, henviste Solskjær alle spørsmål om dette til han.

– Jeg har sett alle spillerne forberede seg til Southampton-kampen. Det er ingen grunn til å tvile på stoltheten, lojaliteten eller integriteten til spillerne.

– Jeg bygget livet mitt på lojalitet og ærlighet. Det er verdier som jeg har arvet fra min mor og far, sier Solskjær.

– Jeg snakker ikke om Crystal Palace. Southampton er min jobb.

Selv om Cardiff ga feil lagoppstilling, hjalp det lite. Cardiff tapte kampen 0-3, noe som ga Palace en luke på sju poeng ned til nedrykkssonen. I den kampen skal Moody ha blitt nektet adgang på VIP-området på tribunen. 

Les også: Cardiff-managerens høyre hånd erstattet av 23-årig kasakhstaner

Tan er for tiden i en rettstvist med Moody etter å ha sparket han som rekrutteringssjef i oktober. Inn i hans rolle kom en 23 år gammel kasakhstaner, som er en kompis av sønnen til Cardiff-eieren.