LANDSLAGET: Linn Gossé i aksjon for landslaget under Møbelringen Cup. Nå forlater hun Tertnes for å øke sjansene til å komme på landslaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LANDSLAGET: Linn Gossé i aksjon for landslaget under Møbelringen Cup. Nå forlater hun Tertnes for å øke sjansene til å komme på landslaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Linn Gossé forlater Tertnes

Landslagsstjernen ser seg nå om etter en ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Gossé har sagt nei til å forlenge kontrakten med Tertnes. Det avslører 27-åringen selv til TV 2.

Avgjørelsen ble tatt torsdag kveld, og klubben informert samme kveld.

Hun søker nye utfordringer for å slå seg tilbake på landslaget. Venstrekanten var med å ta sølv for Norge under EM i 2012, men kom ikke med til VM i fjor.

– Det kommer et EM i desember, og et OL i Rio i 2016 hvor jeg har veldig lyst til å være med. Jeg tror jeg har størst sjanse til det om jeg skifter klubb nå. Jeg trenger kanskje det sparket bak, sier Gossé.

Tertnes mister profiler

Dermed mister bergens-klubben enda en profil, etter at den landslagsaktuelle keeperen Sakura Hauge i mars ble klar for Vipers Kristiansand. 

Tertnes har ønsket å beholde Gossé, men nå er Postenligaens toppscorer i 2012 tapt for blåtrøyene.

Flere andre spillere kan være på vei ut dørene til den økonomisk hardt pressede bergensklubben, blant dem Stine Lund Andreassen, som også har informet klubben om at hun gir seg. Det har vært en medvirkende årsak til at Gossé har bestemt seg for å forlate byen mellom de syv fjell.

– Nå tok jeg mot til meg og hoppet utfor kanten, sier hun.

– Jeg tror at jeg må skifte klubb for å nå de sportslige målene, og derfor er det best for meg å forlate Tertnes, selv om det er kjempetrist. Jeg har spilt på lag med bare folk jeg liker, det er bare gode venner og en super gjeng. Nå er det mange sentrale spillere som går, men det er mange gode talenter i Tertnes. Jeg håper og tror at de kommer til å hevde seg i Postenligaen også i årene som kommer.

Frykter ikke å bli arbeidsledig

27-åringen som står registrert med 63 mål på 30 landskamper har ingen ny klubb klar, men avslører at det har vært klubber som har vist interesse.

Foreløpig er det ikke kommet noe konkret på bordet, men spilleragent Petter Kjærnes, jobber nå for å finne den rette klubben til Gossé.

– Jeg er åpen for det meste, så lenge klubben har sportslige ambisjoner som står til mine. Jeg ønsker å gå til det laget som er mest sportslig interessant, sier Gossé, som ikke frykter å gå klubbløs.

Gossé forlater Bergen, og dermed også kjæresten, TV 2s Premier League-anker Jan-Henrik Børslid.

– Han var til stor hjelp da jeg skulle fatte den avgjørelsen. Det gjorde det lettere at han støttet meg. Det er nå jeg kan satse på håndballen, sier venstrekanten.