VIDERE: Valencia-spillerne feirer en scoring av Paco Alcacer i 5-0-kampen mot Basel. (AP Photo/Alberto Saiz)
VIDERE: Valencia-spillerne feirer en scoring av Paco Alcacer i 5-0-kampen mot Basel. (AP Photo/Alberto Saiz)

Valencia snudde 0-3 til 5-3

... og fikk følge av Benfica, Sevilla og Juventus til semifinalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania fikk tidligere i uken to lag til semifinalen i mesterligaen. Torsdag ble det klart at de også har to lag fra europaligaen med i fredagens semifinaletrekning i Nyon.

I den sveitsiske byen blir det ingen hjemmelag til tross for at Basel hadde 3-0 å gå på fra det første møtet med Valencia. På Mestalla fikk fjorårets semifinalist det tøft mot et hjemmelag som spilte en fantastisk kamp.

I det 38. minuttet scoret Paco Alcácer kveldens første, mens Eduardo økte hjemmefansens håp fire minutter senere. Deretter skaffet Alcácer ekstraomganger da han utlignet til 3-3 sammenlagt i det 70. minuttet.

I ekstraomgangene ble det full dramatikk og enda vanskeligere for gjestene fra Sveits. Både Marcelo Diaz og Gaston Sauro ble utvist mot slutten av det første kvarteret.

Dermed sprakk det for bortelaget. Alcácer scoret hattrick i det 113. minuttet, mens Juan Bernat trygget til 5-3-seier for Valencia drøye minuttet før slutt.

Henriksen ute

VANT: Benfica feirer scoring mot AZ Alkmaar. (AP Photo/Francisco Seco)
VANT: Benfica feirer scoring mot AZ Alkmaar. (AP Photo/Francisco Seco)

Alkmaar klarte ikke å vende hjemmetap til seier i europaligaens kvartfinale. Benfica ble for sterke og vant 3-0 sammenlagt.

Markus Henriksen spilte 12 minutter som innbytter for Alkmaar, som ikke hadde tapt en eneste kamp før oppgjørene mot det portugisiske storlaget.

0-1-tapet fra hjemmebane skulle vise for vanskelig å snu mot fjorårsfinalisten i turneringen. Scoringer av Rodrigo etter 38 og 70 minutter sendte Benfica på kurs mot nok en finale.

Alkmaar skapte lite i torsdagens bortekamp og noterte bare to avslutninger mot mål. Mer travelt var det rundt gjestenes keeper Esteban, som avverget to forsøk fra Benfica-spissen Oscar Cardozo før Rodrigo fikk hull på byllen. 

Sevilla knuste Porto

SCORET: Kevin Gameiro. FOTO: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
SCORET: Kevin Gameiro. FOTO: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO

Sevilla brukte hjemmebanefordelen og snudde til seier over Porto i europaligaen torsdag kveld. Med 4-1 på hjemmebane avanserte spanjolene til semifinalen med 4-2 sammenlagt.

Spania fikk tidligere i uken to lag til semifinalen i mesterligaen. Torsdag ble det klart at de også har minst ett lag fra europaligaen med i semifinaletrekningen i Nyon.

Sevilla tapte 0-1 i bortemøtet mot Porto for en uke siden, men på hjemmebane klarte laget å snu trenden. Ivan Rakitic var sikker fra straffemerket og roet nervene tidlig.

Vitolo doblet ledelsen på hjemmegress etter 25 minutter før Carlos Bacca økte til 3-0 tre minutter senere.

Ni minutter etter pause måtte vertenes Coke forlate banen etter sitt andre gule kort. Men Porto virket sjanseløse, og Kevin Gameiro punkterte kampen med sitt 4-0-mål etter 78 minutter.

På overtid pyntet Ricardo Quaresma på resultatet da han reduserte for Porto.

PERLE: Andrea Pirlo med et klassisk frispark mot Lyon. REUTERS/Giorgio Perottino
PERLE: Andrea Pirlo med et klassisk frispark mot Lyon. REUTERS/Giorgio Perottino

Pirlo-perle
Juventus er nå bare ett hinder unna finale på hjemmebane i Torino i mai etter at «Den gamle dame» fullførte jobben i returoppgjøret på eget gress mot Lyon.

Vertene hadde med seg et 1-0 forsprang fra Frankrike for en uke siden, og gjorde det enda vanskeligere for gjestene da Andrea Pirlo sendte Juve i ledelsen allerede etter fire minutter.

Jimmy Briand og Lyon slo imidlertid tilbake mindre enn kvarteret senere, og dermed sto oppgjøret igjen og vippet inntil bortelagets Samuel Umtiti satte ballen i eget nett halvveis ut i annen omgang.(©NTB)