BARSKING: Skuespiller Kristofer Hivju er gjest hos Thomas og Harald i «Senkveld». FOTO: STELLA PICTURES
BARSKING: Skuespiller Kristofer Hivju er gjest hos Thomas og Harald i «Senkveld». FOTO: STELLA PICTURES

Skaffet seg «Game of Thrones»-rollen på bussen

Kristofer Hivju avslører i «Senkveld» hvordan han til slutt ordnet drømmerollen i «Game of Thrones» og Thorbjørn Harr snakker om skjegget som forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespillerne Kristofer Hivju (35) og Thorbjørn Harr (40) har på hver sin kant suksess i utlandet med sine roller som barskinger.

Harr, i den irsk-kanadiske TV-serien «Vikings» og Hivju med rollen som Tormund Gigantsbane i HBO-serien «Game of Thrones».

Kona ønsket skjegget bort

Harr og Hivju er gjester i fredagens «Senkveld», men selv om mye skjegg er viktig for vikinger stilte Thorbjørn Harr helt glattbarbert i studio.

– Jeg kom hjem fra innspillingen av «Vikings» og da var det to dagers pause før jeg skulle rett på ny produksjon og da ble det plutselig to mot én, for regissøren ville at jeg skulle ta skjegget og det ville kona også, forteller en nybarbert Harr.

GLATTBARBERT: Thorbjørn Harr stilte uten skjegg i «Senkveld». FOTO: STELLA PICTURES
GLATTBARBERT: Thorbjørn Harr stilte uten skjegg i «Senkveld». FOTO: STELLA PICTURES

Klipte auditionfilm på bussen

Da Harr skulle prøvefilme for rollen som tøffingen Jarl Borg ble han så nervøs at han ringte til Kristofer Hivju som spilte i «Game of Thrones» for å spørre hva han burde tenke på under prøvefilmingen.

– Kristofer sa til meg at jeg bare skulle slappe av og ha det gøy, og det funket, forteller Harr i studio.

Kristofer Hivju innrømmer også at han ble svært nervøs da han skulle prøvefilme for sin rolle.

– Det er klart man blir nervøs når man vet at det står mellom deg og noen få andre og at den prestasjonen du gjør nå blir skrevet i «stein». Vi måtte ordne med filming selv og jeg husker at jeg grytidlig måtte hente min fotograf, som hadde vært på fylla kvelden før, og dra ham ut av senga, og vi hadde bare én time på å filme på. Jeg satt på bussen og klipte sammen filmen og sendte den til produsentene.

Som en rockestjerne

Hastverk er ikke alltid lastverk for filmen han sendte fra bussen landet ham rollen i en av de mest populære TV-seriene på verdensbasis. Over åtte millioner så sesongåpningen av «Game of Thrones».

RØDSKJEGG: Kristofer Hivju spiller rollen som Tormund Gigantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». FOTO: IMDB
RØDSKJEGG: Kristofer Hivju spiller rollen som Tormund Gigantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». FOTO: IMDB

– Vi har mange fans og det er gøy å begeistre mennesker men jeg får ikke en følelse av at det faktisk sitter mennesker i India og ser på serien. Den eneste gangen jeg merker det er når folk skal ta «selfies» med meg. Da jeg og kjæresten min Gry var i utlandet forleden stod det folk utenfor hotellet og ville ta bilder med meg og da følte jeg meg litt som en rockestjerne, innrømmer Hivju.

Thorbjørn Harr forteller at han ikke blir «plaget» like mye.

– Jeg har tatt skjegget så ingen kjenner meg igjen og så er det nok et hakk opp til populariteten til «Game of Thrones». Jeg får noen blikk, men folk tenker vel at han der må være alt for liten til å være han i den serien, forteller Harr. 

Hos Thomas og Harald forteller paret også om slossing på filmsettet og Hivju avslører hvorfor det å handle i butikken kan gjøre ham rasende.

«Senkveld» kan du se hver fredag kl 22.14 på TV 2