TAR OVER: Late Night Show har blitt leder av David Letterman siden 1982. Nå tar Stephen Colbert over som programleder på det amerikanske TV-showet.  FOTO: AP Photo / Amanda Schwab.
TAR OVER: Late Night Show har blitt leder av David Letterman siden 1982. Nå tar Stephen Colbert over som programleder på det amerikanske TV-showet.  FOTO: AP Photo / Amanda Schwab.

Han tar over for David Letterman

Emmy-vinner Stephen Colbert tar over programlederjobben i «Late Show».

Det har vært spekulert i hvem som kom til å ta over programlederrollen i «The Late Show» etter at mangeårige programleder David Letterman (66) at han skulle pensjonere seg i løpet av 2015.  

I dag bekrefter TV-kanalen CBS at den populære programlederen Stephen Colbert er mannen som skal ta over programmet som har blitt sendt på amerikansk TV siden 1982.

Emmy-vinner

Den nye programlederen er selv ingen TV-novise. Colbert er fra før programleder, manusforfatter og executive produsent for programmet «The Colbert Report» på TV-kanalen Comedy Central. 

Debuterte i 1982

Letterman startet opp med Late Tonight på NBC i 1982, men tok med seg showet til CBS i 1993 etter at NBC valgte Jay Leno til å ta over etter legendariske Johnny Carson som vert på The Tonight Show.

Gjennom en årrekke har celebre gjester vært på besøk. President Obama var tydelig tilhenger av Letterman, og skrev på sosiale medier at «Det er mer en 10 grunner til at David Letterman vil bli savnet.»

Mot slutten av hvert program gjester også nye og gamle artister og band på talkshowet. Norske artisker har også fått spille på showet for millioner av TV-seere verden over. 

Både Sissel Kyrkjebø og Sondre Lerche har vært på showet hele to ganger. Også Maria Mena har stått på scenen i beste sendetid.

Kunngjøringen om at han gir seg kommer få uker etter at Jimmy Fallon tok over etter Jay Leno på NBCs Tonight Show.