Sildnes operert på nytt etter skrekkbruddet

Måtte under kniven igjen som en følge av komplikasjoner. – Udramatisk, sier HamKams lege.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld måtte HamKam-spiller Emil Sildnes opereres på nytt etter beinbruddet han pådro seg i førstedivisjonskampen mot Hødd mandag.

Grunnen var at det oppstod komplikasjoner i etterkant av den første operasjonen, som han gjennomgikk tirsdag.

VRIR SEG I SMERTE: Emil Sildnes etter skrekkbruddet.
VRIR SEG I SMERTE: Emil Sildnes etter skrekkbruddet.

Fulgte nøye med

– Det oppstod økt trykk i muskulaturen rundt bruddet, noe som førte til at de etterhvert måtte åpne opp beinet igjen. For å forklare så kan jeg si at musklene ligger inne i en senehinne som bare kan utvide seg til et visst punkt. Når det oppstår hevelse i muskulaturen blir det etterhvert trangt, og det kan gjøre fryktelig vondt og gjøre skaden verre, sier HamKam-lege Håvard Strand til TV 2.

– Det er en komplikasjon som er relativt vanlig etter stygge skader som dette, så det er noe man har fulgt nøye med på. Det hele er ganske udramatisk.

– Hva kunne blitt konsekvensen dersom man ikke hadde operert på nytt?

– Det har hele tiden vært under kontroll, så jeg syns egentlig ikke det er noe å spekulere i. Men det er klart at gjør man ingenting så vil hevelsen stoppe blodsirkuasjonen i muskulaturen. Og det er alvorlig.

I den opprinnelige operasjonen satte Sildnes på en skinne for å skru leggbeinet sammen igjen.

– Har det etter forholdene bra

En ny operasjon skal ikke forlenge spillerens restitusjonstid nevneverdig. Den er uansett lang. Før den første operasjonen var det beregnet at det ville ta et år for 21-åringen å returnere til kamp.

– Dette er selvfølgelig aller verst for Emil, men for laget er det også et stor tap. Emil Sildnes var tiltenkt en sentral rolle denne sesongen, og vil helt klart bli et stor savn, sa Vegard Skogheim i forkant av operasjonen.

Håvard Strand forteller at spilleren er ved godt mot, men at han ikke ønsker å uttale seg til pressen ennå.

– Han er sliten, men har det etter forholdene bra, sier HamKam-legen.