OK/IKKE OK: At José Mourinho entret banen i en Premier League-kamp var ikke ok. At han gjorde det samme i Mesterligaen, får ingen konsekvenser. Foto: Scanpix.
OK/IKKE OK: At José Mourinho entret banen i en Premier League-kamp var ikke ok. At han gjorde det samme i Mesterligaen, får ingen konsekvenser. Foto: Scanpix.

Mourinho straffes av FA

Mens UEFA lar portugiseren slippe for akkurat samme forseelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho kommer ikke til å bli straffet av UEFA for spurten sin da Demba Ba scoret målet som sendte Chelsea videre til semifinalen i Mesterligaen, skriver Daily Mail.

Etter at senegaleseren satte inn 2-0 tre minutter før slutt, sprintet Chelsea-manageren nedover langs sidelinjen til hjørneflagget hvor alle spillerne feiret målet. 

Portugiseren var ikke der for å juble, men for å gi spillerne sine instruksjoner for hva som de skulle gjøre de siste minuttene av kampen. Selv om han entret banen, noe managere og trenere ikke har lov, kommer ikke UEFA til å straffe han.

– Det var ikke for å feire, jeg dro dit fordi jeg vet spillerne blir gale. Da tenker de bare på å feire, de tenker ikke på hva som kommer etterpå. Jeg måtte organisere laget, så jeg kan love at jeg ikke gikk ditt for å feire. Det var bare for å coache spillerne mine, sa Mourinho til Viasat etter kampen.

Det engelske fotballforbundet (FA) derimot, tar ikke like lett på sånt. Torsdag morgen ble det nemlig klart at de har bøtelagt Mourinho for 80 000 kroner og gitt han en advarsel for å ha entret banen i kampen mot Aston Villa.

Etter at Ramires ble utvist for en stygg takling på Karim El Ahmadi oppsto det håndgemeng mellom spillerne. Chelsea-manageren gikk da ut på banen og forsøkte, ifølge han selv, å få kontakt med dommer Chris Foy, som svarte med å sende han på tribunen.

Portugiseren slipper altså med en bot og en advarsel, og må ikke se neste kamp fra tribunen.