SEMIFINALIST: Michael Thomas Haug (12) kjemper om finaleplass i fredagens direktesendte «Norske Talenter»-semifinale. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALIST: Michael Thomas Haug (12) kjemper om finaleplass i fredagens direktesendte «Norske Talenter»-semifinale. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Slik takler Talenter-Michael (12) nervøsiteten før livesendingen

Den hjerteopererte pianisten skal opptre på direktesendt TV for første gang.

Michael Thomas Haug (12) spiller piano som få andre 12-åringer kan, og på fredag stiller han på «Norske Talenter»-scenen i den første semifinalen.

– Det blir en utrolig spennende opplevelse. Jeg kan ikke helt forestille meg hvordan det blir, men jeg gleder meg skikkelig mye. Det blir utrolig rart å være på direktesendt TV, siden ingenting blir klipt. Det er «rett på», liksom, sier han til TV 2.

Den unge musikeren kjenner sommerfuglene i magen, men mener selv at nervøsitet ikke er noe hinder.

– Jo, jeg er jo litt nervøs, men det gjør det bare bedre. Jeg pleier egentlig ikke å være så nervøs, fordi jeg nullstiller meg ganske greit slik at det er fullt fokus, spesielt når jeg er på scenen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg greier å nullstille meg, men det blir sånn at jeg kun konsentrerer meg om hva jeg skal gjøre. Da blir det ikke så skummelt med kameraer rundt meg. Det er bare meg og det jeg gjør.

Hjertesyk

Å opptre foran kamera er ikke i nærheten av å være like skummelt som det var for Michael for noen år siden. Gutten hadde nemlig en alvorlig hjertesykdom.

– Den hjertesykdommen er sånn at jeg hadde blodårer som gikk feil, det strømmet skittent blod rundt igjennom kroppen, mens det rene blodet lå igjen i hjertet. Så jeg har et arr her etter de skar meg opp, sier han og peker på brystkassa.

– Etter operasjonen har det gått bra. Jeg har ikke hatt noen ettervirkninger.

Sykdommen og operasjonen har gitt ham et annet perspektiv på livet, og han er svært takknemlig overfor legene og sykepleierne som opererte og pleiet ham.

– Det har gjort at jeg setter livet mitt ganske høyt. Grunnen til at jeg lever nå er fordi en gruppe med flinke mennesker har gjort en veldig god jobb slik at jeg kan fortsette. Det setter jeg veldig stor pris på.

Sterk konkurranse

Under den første semifinalen skal Michael konkurrere mot parkourgjengen EXEO, sangfuglen Angelina Jordan, dansegruppa Schang, barne- og ungdomskoret Viva, sanger og rapper Turab Awan, tryllekunstner Johann Ophaug, og musikeren Andreas Halvorsen Eriksen.

– De er så gode at jeg tenker at jeg ikke har noen sjanse, sier han og ler.

– Mine største konkurrenter blir kanskje Andreas som holder på med musikk. Angelina synger og er litt innenfor samme greie, på en måte. Men alle sammen er utrolig gode mennesker og gode konkurrenter.

Har oppnådd målet

Hvis Michael ikke går videre på fredag, kommer han ikke til å henge med hodet av den grunn.

– Nå har jeg allerede oppnådd målet mitt ved å komme til semifinalen, men det ville ha vært utrolig kult å komme videre til finalen.

Hvordan det går med Michael og de andre, ser du i «Norske Talenter» fredag klokken 19:30 på TV 2. Nedenfor kan du se Michael på audition og under dommerutvelgelsen.