Lance Armstrong kommer med flere detaljer og navngir flere personer i og rundt US Postal-laget. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Lance Armstrong kommer med flere detaljer og navngir flere personer i og rundt US Postal-laget. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Lance Armstrong navnga flere personer

Kaster nytt lys på den organiserte dopingen i US Postal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under en rettsak tilbake i november i fjor, har Lance Armstrong navngitt flere personer i følget hans som hjalp ham med å skaffe dopingmidler og visste om den organiserte juksingen, melder Usatoday.

Dette er første gang siden intervjuet med Oprah Winfrey i januar 2013 at Armstrong tar bladet fra munnen. 

Uttalelsene kom under en rettsak hvor Acceptance Insurance har gått til søksmål mot den tidligere syklisten hvor de krever premiepenger han skal ha mottatt mens han var dopet. Det skal være snakk om nesten 18 millioner kroner, som selskapet er ute etter. 

Navnga Bruyneel 

I uttalelsene navngir syklisten flere som hjalp ham, der i blant sportsdirektør Johan Bruyneel. Bruyneel har tidligere gått ut og avvist at han visste eller hadde noe med dopingbruken å gjøre. 

– Johan Bruyneel deltok eller hjalp til med Armstrongs bruk av prestasjonsfremmede midler, og visste om bruken via samtaler og handlinger, forteller Armstrong. 

Andre navn som ble gitt av Armstrong er toppsjefen Tom Weisel (sjef for Tailwind Sports, selskapet bak US Postal-laget) og generalmanager Mark Gorski. 

I tillegg trekker den tidligere syklisten også frem diverse leger og sykkelmekaniker Philippe Maire. 

Armstrong skal også ha innrømmet at han brukte prestasjonsfremmende midler allerede i Tour de France i 1995.