12 SIKTET: 12 personer er siktet etter mafiaparagrafen. Økokrim mener de er involvert i ulovlig ulvedrap. Foto: Jens Christian Mitchell / Scanpix
12 SIKTET: 12 personer er siktet etter mafiaparagrafen. Økokrim mener de er involvert i ulovlig ulvedrap. Foto: Jens Christian Mitchell / Scanpix

Økokrim ønsker varetekt for tre ulvedrapssiktede

Fengslingsmøtet starter i Sør-Østerdal tingrett klokken 12.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre av de tolv som er siktet for ulvedrap skal fremstilles for varetektsfengsling klokken 12 i dag i Sør-Østerdal tingrett i Elverum. 

Tre personer ble løslatt tirsdag og to personer ble løslatt i går, onsdag. De øvrige syv mennene er fortsatt i politiets varetekt.

De som er siktet for ulovlig ulvedrap er helter, mener medlemmer i Østre Hedmark viltforening.

– De er absolutt helter. De vil bevare Norge som det var før i tiden, ulvefritt og rovdyrfritt, sa Ole Hemseter, leder i Østre Hedmark viltforening, til TV 2 onsdag.

Tirsdag ble det kjent at politiet slo til i en storstilt aksjon mot antatt ulovlig ulvejakt i Trysil, Engerdal, Stor-Elvdal og Elverum. Det er beslaglagt store mengder elektroniske bevis som datamaskiner og telefoner, og i tillegg har politiet beslaglagt flere våpen. 

Trodde det var en rev

En av de 12 siktede i det politiet mener er en organisert liga har erkjent at han skjøt en ulv - men forklart at han trodde det var en rev fordi det var mørkt.

En pensjonert politimann ble ble også siktet – for å ha hjulpet ulveskytteren i etterkant av at ulven var død.