TILBAKE: Kris Letang var tilbake på isen for Pittsburgh Penguins, ti uker etter at han fikk hjerneslag. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
TILBAKE: Kris Letang var tilbake på isen for Pittsburgh Penguins, ti uker etter at han fikk hjerneslag. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Tilbake på isen - ti uker etter at han fikk hjerneslag

Kris Letang gjorde et imponerende comeback i NHL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige sesong var Kris Letang en av kandidatene til å bli NHLs beste back.

Og han var et sikkert kort i Canadas OL-tropp som skulle til Sotsji.

Fikk hjerneslag
Men 29. januar begynte han å føle seg svimmel og uvel. Det viste seg at 26-åringen hadde hatt et hjerneslag.

Legene har ikke funnet årsaken til slaget, men undersøkelsene viste at Letang hadde et lite hull i hjertet, som kan ha vært medvirkende.

Han er nå tatt av blodfortynnende medisiner, og har trent med Pittsburgh Penguins i noen uker. I forrige uke ble han med laget på bortetur, og mot Detroit Red Wings var det duket for comeback.

– Ved å spille ishockey, så er det ingen større fare for at han skal få et nytt slag enn ved å gå i matvarebutikken, sier klubbdirektør Ray Shero ifølge ESPN.

Assist i comebacket
Letang ble mottatt med enorm jubel da han ankom et fullsatt CONSOL Energy Center.

Og backen ble ikke spart i comebackkampen. Han fikk over 22 minutter på isen. Bare Paul Martin og Brooks Orpik spilte mer da Penguins vant 4-3 etter straffeslag.

Letang bidro også med en målgivende pasning da Jussi Jokinen satte inn 3-2.

– Det var ting jeg var fornøyd med, og det var ting jeg merker jeg må få timingen tilbake i. Hockey handler om timing, og kanskje tar det en uke, kanskje tar det to før det er tilbake. Jeg vet ikke, sa han etter kampen.

Red Wings til sluttspill
James Neal scoret de øvrige målene for Penguins, mens Tomas Jurco, Jakub Kindl og Riley Sheahan scoret for Red Wings.

Jokinen var den eneste som scoret i straffeslagskonkurransen.

Red Wings tapte straffeslagkonkurransen, men poenget de fikk med seg fra kampen var nok til å sikre dem en plass i sluttspillet. Det er 23. året på rad Red Wings er i sluttspillet i NHL.