Koke sendte Barca ut av Mesterligaen

Atlético er klar for semifinale etter 1-0-seier over Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atlético-Barcelona 1-0, 2-1 sammenlagt

Atlético Madrid er klare for semifinalen i Mesterligaen etter å ha slått Barcelona 1-0 hjemme onsdag. Dermed endte det med 2-1-seier sammenlagt for Madrid-klubben.

Vertene måtte klare seg uten toppscorer Diego Costa, men spilte likevel en fantastisk kamp. Avgjørelsen falt allerede etter fem minutter, da Koke scoret kampens eneste mål.

Dette er første gang siden 2007 at Barcelona ikke tar seg til semifinalen i Mesterligaen.

Se kampreferat over! (Video med tillatelse fra Viasat)

SENDTE BARCELONA UT: Jorge «Koke» Resurreccion Merodio og David Villa jubler for det som ble kampens eneste mål. REUTERS/Stringer
SENDTE BARCELONA UT: Jorge «Koke» Resurreccion Merodio og David Villa jubler for det som ble kampens eneste mål. REUTERS/Stringer

Drømmestart

Fem minutter var spilt da Atlético rystet Barcelona, da Koke sørget for 1-0-ledelse til vertene i Madrid.

Atlético fikk først en gigantmulighet da Adrián ble stusset fri, og dundret ballen i stolpen fra skrått hold. 

Returen gikk ut til Koke på 16-meter, som ga ballen videre til David Villa inne i boksen. Villa fikk lagt innfra venstrekanten, og inne i boksen raget Adrián høyest.

Han headet ballen mot bakre stolpe, der Koke kom løpende og hadde en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Villa og Messi farlig frempå
Etter elleve minutter var Atlético nær på igjen, da Koke spilte fri David Villa. Angrepsspillerens avslutning smalt imidlertid i metallet. 

Et par minutter senere var det Barcelonas tur, da en glitrende pasning fra Dani Alves sørget for at frispilt Lionel Messi kunne heade upresset fra ni meter, men ballen suste like utenfor stolpe.

Etter 19 minutter klirret det nok en gang i metallet. Raúl Garcia headet gjennom David Villa, som dundret ballen i tverrliggeren fra skrått hold. 

Dobbeltsjanse

Atlético gikk til pause med 1-0-ledelse, men kunne fått seg en skikkelig nesestyver fire minutter ut i andre omgang. 

Først ble Neymar spilt fri, men en våken Thibaut Courtois stanset brasilianeren. Men Barcelona gjenvant ballen, og det endte til slutt opp med at Dani Alves kunne slå inn fra høyrekanten, og det hele endte med at Xavi satte ballen over fra kloss hold. 

Alene med keeper

Etter 65 minutter var var det Atléticos tur, men innbytter Diego valgte å avslutte selv, i stedet for å prøve å gi ballen til en av de to lagkompisene som kom på løp inne i boksen og ville vært på blank kasse dersom de hadde fått ballen.

Atlético fikk flere gode muligheter utover i omgangen, ettersom Barcelona var nødt til å satse mer og mer offensivt. Men etter 78 minutter var det Barcelona som nesten kunne juble.

Alexis Sánchez slo et glimrende innlegg fra høyrekanten, og Neymar var først til å få hodet på ballen. Brasilianerens avslutning gikk imidlertid like utenfor.

Barcelona fortsatte å satse alt fremover, og i kampens siste ordinære spilleminutt var det nok en innbytter som kom alene med Barca-keeper Pinto, men heller ikke Cristián Rodríguez sin avslutning overlistet sisteskansen til gjestene.