Manchester United ned på jorden etter 70 sekunder i himmelen 

Patrice Evra ga gjestene ledelse med kanonskudd i krysset, men Bayern München snudde kampen og vant 3-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München-Manchester United 3-1 (4-2 sammenlagt)

Se høydepunkter øverst i saken. (Video med tillatelse fra Viasat)

Manchester United-fans fikk drøye 70 sekunder i himmelen mot Bayern München, for det var tiden det tok fra Patrice Evra ga dem ledelsen til Bayern München hadde utlignet.

– Det var et stort slag for oss, og et stort løft for dem igjen etter at at vi tok ledelsen. Vi håpet at vi skulle klare å holde på ledelsen i mer enn 20 sekunder etter avspark, sa Michael Carrick til Viasat.

Frem til gjestenes scoring hadde vertene sett tannløse ut, og troen på at det faktisk kunne gå for David Moyes' utskjelte mannskap økte.

Men håpet om et Manchester United-trofé denne sesongen ble grundig knust i løpet av det neste kvarteret.

– Oppvekker

Kanskje var det symptomatisk at spikeren i kisten, Arjen Robbens 3-1-scoring, kom etter at han hadde gått fra egen halvdel og aldri virkelig blitt satt under press.

Robben var en viktig brikke i seieren, og han viste seg igjen som en spiller for de store anledningene.

– De første 10-15 minuttene etter pause var en katastrofe. Jeg kunne ikke tro hvordan vi spilte. Vi var slappe og ikke aggressive, og vi ble straffet, sa Robben til Viasat etter kampen.

– Jeg tenkte at det ville bli vanskelig og at de fikk et boost av målet. De feiret som de hadde vunnet kampen, men det virket som om det var en oppvekker for oss, for plutselig startet vi å spille fotball. Heldigvis hadde vi karakteren til å snu det hele.

Han blir også hyllet av Josep Guardiola.

– Arjen Robben var fantastisk. Hver gang han fikk ballen var det go, go, go, skrøt Bayern-manageren av stjernespilleren etter kampen.

Med 3-1 på hjemmebane og 4-2 sammenlagt var det til slutt et komfortabelt avansement for Josep Guardiola som har lykkes med å gå videre fra Mesterliga-kvartfinalen fem ganger på fem forsøk.

ANNULLERT: Antonio Valencia under kampen mot Bayern München.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
ANNULLERT: Antonio Valencia under kampen mot Bayern München.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

– Vi var fornøyd med å ha scoret, vi hadde nok erfaring på banen til å holde det. Vi gjorde det meste rett, men et par enkle feil gjorde at vi tapte, sier David Moyes etter kampen.

– Vi hadde uflaks på 3-1-målet, ballen spretter deres vei, men det er det som dreper oss. På 2-1 hadde vi sjansen til å komme tilbake.

Annullert scoring

Arjen Robben var livlig allerede innledningsvis på Allianz Arena, og kom til et par halvfarlige avslutningsmuligheter uten å virkelig teste David De Gea.

FORTVILELSE: Mario Mandzukic slo Patrice Evra i en duell og utlignet.  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
FORTVILELSE: Mario Mandzukic slo Patrice Evra i en duell og utlignet. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Manchester United var ikke ufarlige, og etter litt over kvarteret satte Antonio Valencia ballen i nettet.

En glimrende ball ble spilt gjennom til Valencia, men en god offsidelinje av forsvaret gjorde at gjestene ble avblåst for offside.

Manchester United forsvarte seg godt på Allianz, og Bayern München kom ikke til de største mulighetene i den første omgangen.

Scoring satte fyr på kampen

GLEDE OG SKUFFELSE: Thomas Müller fornøyd med å ha gitt Bayern München ledelsen, mens Michael Carrick og Manchester United-spillerne fortviler. FOTO: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
GLEDE OG SKUFFELSE: Thomas Müller fornøyd med å ha gitt Bayern München ledelsen, mens Michael Carrick og Manchester United-spillerne fortviler. FOTO: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Gjestene fra Manchester fortsatte med sin solide profil etter pause, og vertene så tannløse ut offensivt.

Rett før timen var spilt eksploderte det da på Allianz Arena.

Først ga Patrice Evra Manchester United ledelsen med en kanonkule i vinkelen fra kanten av 16-meteren etter at et innlegg fra Valencia gikk helt over.

Det sies at etter scoring er man mer sårbar enn ellers, og det viste seg også i denne kampen.

Hjemmelaget gikk rett i angrep, og et innlegg fra Franck Ribéry fant Mario Mandzukic som knuste målscorer Evra i duellen og stanget inn 1-1 kort tid etter ledermålet.

Snudde kampen

Kampen tok virkelig fyr og i minuttene som fulgte var det gode muligheter både til Ribéry og Rooney, men uten at man fikk ballen i mål.

Det gjorde derimot Thomas Müller.

Arjen Robben og Franck Ribéry kombinerte fint og førstnevnte slo en markkryper inn i feltet. Der var Müller på rett plass til rett tid og bredsidet ballen inn.

– Det er der jeg skal stå, det er slike mål jeg skal score. Jeg vil gjøre de tingene som laget forlanger av meg, sa Müller etter kampen.

Robben gikk fra målgivende på 2-1 til å være målscorer med kvarteret igjen. Han mottok ballen på egen halvdel og ble ikke presset  før han nærmet seg Manchester Uniteds 16-meterstrek.

Lynvingen dro seg forbi Patrice Evra, og løp regelrett fra Nemanja Vidic. Skuddet gikk via støvelen på Vidic og inn i hjørnet bak De Gea.

Etter det målet gikk luften ut av gjestene, og vertene var nærmere 4-1 enn David Moyes' mannskap var redusering.

Lagene:
Bayern München (4-3-3): Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Dante, David Alaba - Mario Götze, Toni Kroos, Thomas Müller - Arjen Robben, Mario Mandzukic, Franck Ribéry  
Manchester United (4-2-3-1): David De Gea - Phil Jones, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Darren Fletcher, Michael Carrick - Antonio Valencia, Wayne Rooney, Shinji Kagawa - Danny Welbeck