Eirik (25) er en av Norges beste pokerspillere

DUBLIN, IRLAND (TV2.no): Handicapet har ikke stoppet Eirik Rud Iversen.

Eirik Rud Iversen (25) fra Oslo sitter i rullestol og har medfødt benskjørhet. Det har ikke hindret Oslo-gutten i å bli en av Norges beste pokerspillere.

Riktig fokus

Eirik har siden barndommen lært seg å ikke fokusere på handicapet sitt, og det har ført han helt til topps i norsk poker.

– Familien min har ikke lagt så stor vekt at jeg sitter i rullestol. Jeg har blitt behandlet som en av de vanlige i en søskenflokk på tre stykker, sier Eirik.

TV2.no sender direkte fra NM i poker klokken 14.00. Se sendingen her.

Norgesmester

For to år siden gikk 25-åringen til topps, etter å ha vunnet heads up turneringen i poker-NM, der spillerne møter hverandre en mot en. I år er han tilbake i NM for tredje gang, og startet onsdag i hovedturneringen Main Event i Dublin. 

Han blir tatt godt imot i pokermiljøet og han synes det er flott hvordan han blir tatt vare.

– Det fungerer helt fint og alle behandler meg som en av gutta, og det er ikke noe fokus på rullestolen. Det kan være noen småkommentarer, men det er bare humor.

– De skal punktere dekkene på rullestolen, hvis jeg tar de i en pott, ler Eirik Rud Iversen til TV 2.

For tredje året på rad arrangeres NM i poker i den irske hovedstaden. Organisert pokerspill er ikke tillatt i Norge, og derfor arrangeres mesterskapet utenlands.

GOD STEMNING: Eirik har mange venner i pokermiljøet. FOTO: Pål Fredrik Pedersen/TV 2
GOD STEMNING: Eirik har mange venner i pokermiljøet. FOTO: Pål Fredrik Pedersen/TV 2

Misfornøyde foreldre

Eirik begynte å spille poker da han var 16 år gammel, og synes selv at han kanskje var litt vel ung. I mange år har han hatt en bijobb ved siden av pokeren, men nå lever han helt og holdent av pokergevinstene.

Skepspisen til et utradisjonelt karrierevalg har vært stor hos foreldrene hans, men de har etterhvert blitt overbevist om at det er en bra levevei for sønnen deres.

– Foreldrene mine var ikke helt fornøyde i starten, men etter at jeg begynte å tjene litt penger på det, så skjønte de at det var noe å leve av. Jeg har levd av pokeren det siste året og har blant annet kjøpt meg leilighet, avslutter Eirik Rud Iversen til TV 2.

Følg Eirik Rud Iversen videre i poker-NM på TV2.no. Vi sender direkte fra Dublin torsdag og fredag kl.14.