NY PARLAMENTARISK LEDER: Marit Arnstad er valgt til Senterpartiets nye parlamentariske leder. Foto: HEIKO JUNGE / NTB scanpix
NY PARLAMENTARISK LEDER: Marit Arnstad er valgt til Senterpartiets nye parlamentariske leder. Foto: HEIKO JUNGE / NTB scanpix

Marit Arnstad valgt som Sps parlamentariske leder

Som ventet overtar Marit Arnstad som parlamentarisk leder for Senterpartiet. Det bestemte partiets stortingsgruppe onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ser fram til å lede det gode politiske arbeidet i stortingsgruppa, og jeg gleder meg til å kjempe for gjennomslag for Senterpartiets politikk, sier Arnstad.

Valget var som ventet etter partiets ekstraordinære landsmøte mandag. Der kunngjorde avtroppende partileder Liv Signe Navarsete at hun også ville trekke seg fra vervet som parlamentarisk leder.

Det banet vei for Arnstad, mens landsmøtet valgte Trygve Slagsvold Vedum som ny partileder.

– Marit Arnstad er en erfaren og dyktig politiker. Jeg er opptatt av å sikre bredde og mange politiske initiativ i partiet og mener hun er den rette til å lede stortingsgruppen, sier Vedum om onsdagens valg.

Etter påske overtar Geir Pollestad som leder i Stortingets næringskomité etter Arnstad, som blir medlem av energi- og miljøkomiteen. 

 

(©TV 2/NTB)