OVERLEGEN: Marcel Kittel smadret konkurrentene og vant enkelt sitt tredje Scheldeprijs på rad. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
OVERLEGEN: Marcel Kittel smadret konkurrentene og vant enkelt sitt tredje Scheldeprijs på rad. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Marcel Kittel spurtet til historisk hat-trick

Sikret seg seieren i Scheldeprijs for tredje år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tre kilometer igjen ble et brudd kjørt inn og det var duket for massespurt i den 102. utgaven av semiklassikeren Scheldeprijs onsdag.

Da var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne. Marcel Kittel var fullstendig overlegen, og vant Scheldeprijs for tredje år på rad.

– Betyr veldig mye

Det gjorde ham historisk, for ingen har tidligere klart å vinne rittet tre år på rad.

– Det betyr veldig mye for meg å vinne her for tredje gang, spesielt etter en super jobb av lagkameratene mine, sier Kittel ifølge Giant-Shimanos nettsider.

Mark Cavendish og Piet Oellibrandt står også med tre seiere i Scheldeprijs, men det tok aldri tre på rad. Cavendish vant i 2007, 2008 og 2010. 

Tyler Farrar, som vant Scheldeprijs i 2010, spurtet inn til andreplass, mens det unge stortalentet Danny Van Poppel (20) ble nummer tre.

– Visste at jeg kunne gå tidlig

De var imidlertid sjanseløse mot Kittel og hans Giant-Shimano, der alt var timet og tilrettelagt til perfeksjon.

– Jeg visste at jeg kunne gå tidlig, ettersom vi hadde halevind. Planen min var å slå til 280 meter før mål, og etter perfekte forberedelser til sprinten ble dette muliggjort, sier Kittel.

– Vi viste i dag at vi er ett av topplagene. Vi var rolig og avsluttet jobben helt perfekt. Jeg er veldig lykkelig, avslutter Kittel.

Fem nordmenn stilte til start, men ingen av dem kom inn på topp ti. Alexander Kristoff var med i spurten, men kom seg aldri helt frem. Han ble til slutt nummer 15.

De andre norsk havnet langt bak:
76. Thor Hushovd
77. Gabriel Rasch
100. Vegard Breen
141. Edvald Boasson Hagen