Over 20 skadd i knivdrama på skole

Flere studenter er kritisk skadd etter at en elev (16) gikk amok med to kniver ved en ungdomskole i Murrysville i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 20 elever skal ha blitt knivstukket på Franklin Regional Senior High School i delstaten Pennsylvania.

En 16-åring benyttet seg av to kniver for å utføre udåden, som begynte rundt klokken sju onsdag morgen lokal tid. 16-åringen er pågrepet for ugjerningen. Minst ni er av de sårede skal være alvorlig skadd.

To elever er allerede på operasjonsbordet. Legene jobber hardt med å stabilisere flere andre. 

– Halvparten av pasientene som kom inn til sykehuset har livstruende skader, sier lege Chris Kaufman til KDKA.

– Alle de som er innlagt har fått stikkskader i overkroppen. De som er stukket i brystregionen har per definisjon livstruende skader, sier han. Legen mener allikevel at elevene kommer til å overleve.

En rektorassistent og flere studenter blir hyllet som helter etter sin snarrådighet. Politisjef Thomas Seefeld fortalte på en pressekonferanse at rektorassistenten overmannet 16-åringen, som nå er pågrepet. 

Den pågrepne 16-åringen er klassekamerat av flere av ofrene. Gjerningsmannen er avhørt av etterforskere, men det er ikke kjent om han har fortalt om noe motiv.

– Skolen var åpen, og elevene var i ferd med å gå til timene sine da dette skjedde i flere klasserom og i gangene, sier talsmannen Dan Stevens i Westmoreland County

Politiet sier skadene kunne vært langt mer alvorlige hvis ikke noen hadde handlet så raskt som ansatte og elever ved skolen. 

Én av elevene utløste blant annet brannalarmen for å få folk ut av bygningen, da han skjønte hva som var i ferd med å skje. 

– Stikkskadene er fire, fem cenitimeter dype, sier lege Chris Kaufman til KDKA. De skadde skal være i alderen 15 til 60 år.

Forbes sykehus sier de har mottatt sju ofre. Tre andre er sendt til sykehus i nærheten.

All undervisning er avsluttet og området er evakuert.

Skolen har lagt ut følgende melding på sin hjemmeside: «En kritisk hendelse har inntruffet på den videregående skolen. Alle barneskoler er kansellert, elever ved ungdomsskolen og den videregående skolen er sikret.»