Lager humorprogram med narkomane

Sebastian Brynestad fra «Kollektivet» er ikke redd for å gå for langt når han lager TV med rusmisbrukere. 

Parken på sjøsiden av Oslo S, populært kalt «Plata», har i mange år vært et samlingssted for narkomane. TV 2 gjør om plassen til underholdningsarena når de setter opp TV-studio på plassen og plasserer rusmisbrukerne foran kamera. 

Humor med narkomane

Det er Sebastian Trulsrud Brynestad (26), kjent fra humorprogrammet «Kollektivet» på TV 2, som står bak ideen om å lage et humorprogram med narkomane. 

– Jeg har jobbet på 7-Eleven på Egertorget. Da pratet jeg med mange narkomane. Jeg vet at de er morsomme og oppegående folk, og tenkte det kunne vært interessant å se om de kunne lage et humorprogram, sier Brynestad. 

Og det kunne de. Gjennom =Oslo kom Brynestad i kontakt med seks narkomane som ble med på prosjektet. Sammen har de laget «Plata», et humorprogram av og med narkomane. 

Latter og LSD-tripper

Gjennom en uke i vår skal helt nye TV-ideer presenteres på TV 2 Zebra, der «Plata» er en av dem. Seerne får være med og si sin mening om hva de liker best, og de beste pilotene blir det TV-program av. 

I programpiloten til «Plata» får vi høre folks fordommer om narkomane - og de narkomanes fordommer om dem. Vi får høre om LSD-tripper, se de narkomane karakterisere norske komikere og se en ekte knarkover. De medvirkende narkomane er fornøyd med resultatet. Da programmet ble vist for presse for første gang på =Oslo satt latteren løst både hos publikum og de medvirkende.

– Det har vært moro å lage tv! Vi håper det blir mer av det framover, sier Kay Ronny Lindstad, en av «narkomikerne» i programmet, til TV2.no. 

– Går ikke for langt 

Mannen bak ideen, Brynestad, er ikke redd for at han har gått for langt når han lager TV med narkomane. 

– Dette er oppegående folk som kan si ifra hvis noe ikke er greit. De er avsendere og er med på vitsen. Det handler ikke om å drite de ut, men å bli kjent med dem som mennesker, sier Brynestad. 

KOMIKERE: Jim Pedersen, Kay Ronny Lindstad, Sebastian Trulsrud Brynestad, Ida Brænden og Pål Simonsen på pressevisning på =Oslo. FOTO: TV2.no
KOMIKERE: Jim Pedersen, Kay Ronny Lindstad, Sebastian Trulsrud Brynestad, Ida Brænden og Pål Simonsen på pressevisning på =Oslo. FOTO: TV2.no