DeLillos holdt på å vrake to av sine mest kjente låter

Lars Lillo-Stenbergs bror fikk dem på bedre tanker.

I 1986 ga deLillos ut sitt debutalbum «Suser avgårde». Albumet lå ni uker på VG-lista og i 2010 ble den kåret til Norges syvende beste plate noensinne i Morgenbladets store kåring.

Lars Lillo-Stenberg forteller i «Hver gang vi møtes» at platen kunne ha blitt veldig annerledes hvis ikke det var for broren hans.

– Forferdelig å spille inn den platen

Innspillingen av platen gir ikke en flom av gode minner for Lars Lillo, siden den ble spilt inn i hete omgivelser.

– Vi spilte inn «Suser avgårde» i et studio vi selv hadde booket. Det var et studio som het Pan som lå i et møbellager ute ved Skjetten oppi en andreetasje. Det var veldig, veldig varmt og det var ikke noe aircondition. Det var forferdelig å spille inn den platen. Vi gikk rundt i underbuksa hele tiden, sier han.

På Lars Lillos familiehytte i Kjerringvik hadde DeLillos spilt inn en demo av platen som dukket opp i diverse musikkredaksjonslokaler, og forventningene ble derfor store til deres debutplate.

– På grunn av demoen vi hadde laget, hadde vi fått en del opphausing og hype i de tre musikkavisene Beat, Puls og Nye Takter. Dagbladet- og VG-redaksjonene hang også litt med på oss. Vi fikk prestasjonsangst.

Ombestemte seg etter råd fra bror

Plateinnspillingen tok tid å fullføre, og særlig to av låtene viste seg å være ekstra utfordrende å få til. Såpass utfordrende at Lars Lillo ville droppe dem fra platen.

– Vi spilte inn «Min beibi dro avsted» i tre dager, vi jobbet bare med den. Jeg slet også med «Tøff i pysjamas» og «Suser avgårde». Da jeg kom hjem, sa jeg til min bror Ole at «det gikk greit, men det er to låter vi ikke kan ta med og det er 'Suser avgårde' og 'Tøff i pysjamas'.» Da sa Ole: «Er du gal?! Du må jo ha med dem! Det må du få til».

Lars Lillo mente den gang at «Avismannen» og «Jeg vil ikke sove» var bedre låter å satse på, men fulgte allikevel brorens oppfordring. 

– Og så ble det at «Suser avgårde» ble tittelen på plata og «Tøff i pysjamas» ble første singel.

Lars Lillo-Stenberg er lørdagens hedersgjest i «Hver gang vi møtes» hvor han skal fortelle flere historier fra livet sitt, samt få høre versjoner av sine låter fremført av Alexander Rybak, Simone Eriksrud, Øivind «ELG» Elgenes, Simone Eriksrud, Anneli Drecker og Sigvart Dagsland.

Nedenfor ser du Lars Lillo fortelle om samholdet i deLillos og at de faktisk bare har kranglet én gang.