TRENTE MED LAGET: Wayne Rooney var i aksjon på Manchester Uniteds treningsfelt tirsdag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
TRENTE MED LAGET: Wayne Rooney var i aksjon på Manchester Uniteds treningsfelt tirsdag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.

– Rooney spiller mot Bayern München

Noen skylder Pep Guardiola en stor øl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld står David Moyes og Manchester United overfor sin vanskeligste oppgave denne sesongen når de skal prøve å sikre en semifinalebillett i Mesterligaen.

Men først må regjerende mester Bayern München beseires i sin egen storstue.

Da vil de få behov for sine beste spillere, og Wayne Rooney har utvilsomt vært deres viktigste mann denne sesongen. Men spissen har vært usikker etter at han pådro seg en skade i tåen i det første oppgjøret på Old Trafford.

– Rooney kommer til å spille

Han sto over Premier League-møtet med Newcastle i helgen, men var tilbake i trening tirsdag. Nå bekrefter Moyes at Rooney spiller, om han så må ty til smertedempende sprøyter.

– Han kommer definitivt til å spille. Vi skal gjøre alt vi kan for å få han klar. Han har ikke trent hele uken, men han er villig til å ta en smertedempende sprøyte, sier United-manageren ifølge Sky Sports.

– Vi har ikke gjort noe galt medisinsk. Han er en karakter. Hvis han er fast bestemt på å spille, så kommer vi til å la spille.

Veddet en øl på at Rooney spiller

Dermed er det noen skylder Bayern-trener, Pep Guardiola, en stor, stor øl. Han var nemlig 100 prosent sikker på at Rooney ble klar for en så viktig kamp.

– Han kommer til å spille, 100 prosent. Jeg vedder et stort, stort glass med øl. 

– Han kommer til å spille, Valencia også. Han er en stor spiller, sa Guardiola gjentakende tirsdag.

Skadetrøbbel

Men det er noen som ikke kommer til å spille. For mens både skaderammede Rooney og Ryan Giggs trente med laget i går, måtte Marouane Fellaini stå over. Belgieren blir ikke med til Tyskland. Heller ikke Jonny Evans eller Rafael blir med. Fra før er Robin van Persie ute med skade.

For Bayerns del er Bastian Schweinsteiger og Javi Martínez suspendert, mens Thiago Alcantara er skadet og Manuel Neuer usikker.

– Det er den vanskeligste kampen for oss så langt. Begge lag har store spillere. Vi kan og skal spille bedre enn i den første kampen, sier Moyes, som har fått det til å stemme i United de siste kampene.

Sliter hjemme mot engelske lag

Mens de slo Newcastle 4-1, gikk Bayern på sitt første tap på 18 måneder da Augsburg slo dem 1-0. Moyes kan også hente inspirasjon fra hvordan engelske lag har gjort det på Allianz Arena. Bayern har nemlig ikke vunnet mot et engelsk lag (Arsenal to ganger, Manchester City og Chelsea) på de fire siste hjemmekampene.

– Det er nok noe Bayern tenker mer på. De vil ha den tvilen i hodene sine. De er regjerende mestere, men kommer nok til å ha de kampene mot engelske lag i tankene. Vi må prøve å utnytte det til vår fordel, legger Moyes til.