Zuccarello fikk prestisjepris

Og fortsatte poengfangsten på isen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York / Bergen (TV 2):

Før kampen mot Carolina Hurricanes ble Mats Zuccarello Aasen tildelt prisen «Steven McDonalds Pris For Ekstra Innsats» for sine prestasjoner på isen for New York Rangers denne sesongen.

Steven McDonald er en tidligere politimann, som i 1986 ble skutt da han forsøkte å stoppe noen guttunger som var mistenkt for sykkeltyveri.

McDonald ble truffet i hodet, hals og nakke, og ble lam fra nakken og ned.

I selskap med Gretzky og Messier
Siden 1988 er det blitt delt ut en pris i hans navn til den spilleren som har prestert over det som har vært forventet av ham for New York Rangers.

Blant tidligere vinnere finner man Wayne Gretzky, Mark Messier, Brian Leetch og Adam Graves. Ryan Callahan har vunnet den fire av de fem siste sesongene. Svenskene Jan Erixon og Henrik Lundqvist er de eneste europeiskfødte spillerne som har fått den før nordmannen.

Så Zuccarello Aasen er nå i godt selskap.

– Det er stemt frem av fansen, så det er veldig stort. Det setter man veldig pris på, så ja, det var moro, sier han til TV 2.

Han innrømmer at han ikke hadde trodd han skulle få utmerkelsen.

– Jeg trodde det egentlig ikke med en gang, men det er klart det er noe av det største man har opplevd å få en sånn pris på dette laget her. Sånne ting er helt klart stort og noe man kommer til å ha med seg resten av livet, forteller Zuccarello Aasen.

Og han fortsatte poengfangsten sin på isen.

Fortsatt poengkonge
Bare 50 sekunder inn i andre periode spilte han pucken til Benoit Pouliot, som ga Rangers ledelsen 2-1.

Da hadde Patrick Dwyer gitt Hurricanes ledelsen i første periode, før Brad Richards utlignet.

Richards scoret en gang til, før Derek Stepan satte punktum med sin 4-1-scoring.

Zuccarello Aasen er Rangers' poengkonge med 58 poeng, to flere enn Derek Stepan. Det gjenstår to kamper av grunnspillet.

Med 19 scoringer, er det bare Rick Nash (25) og Brad Richards (20) som har scoret flere for Rangers denne sesongen, mens han deler assisttoppen med Stepan med 39 målgivende pasninger.

Nå går han inn i sluttspillet med en dose mer selvtillit enn han gjorde for et år siden.

– Det er klart det. Jeg har jo spilt mye og vært en del av laget hele sesongen, så det er klart man har litt mer selvtillit i år enn i fjor, men det gikk bra i fjor, så får vi håpe det går litt bedre i år, sier han.