Benket Ronaldo slapp med skrekken

Borussia Dortmund vant 2-0 men røk ut mot Real Madrid uten Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borussia Dortmund-Real Madrid 2-0 (2-3 sammenlagt)  

Se referat øverst i saken. (Video med tillatelse fra Viasat)

Marco Reus og Borussia Dortmund prøvde så godt de kunne, og kom nærmere enn mange hadde spådd, men det holdt likevel ikke.

GOD: Borussia Dortmunds Marco Reus feirer etter å ha scoret ett av sine to mål mot Real Madrid. FOTO: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
GOD: Borussia Dortmunds Marco Reus feirer etter å ha scoret ett av sine to mål mot Real Madrid. FOTO: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Til tross for til dels store sjanser, særlig midtveis i andre omgang, klarte ikke Borussia Dortmund å sette det tredje målet de trengte for å få ekstraomganger.

Dermed avanserte Real Madrid til semifinalen i Mesterligaen til tross for 0-2-tap i Tyskland.

– Vi er overlykkelige over at vi gikk videre, men vi må reflektere over denne prestasjonen, sa Real Madrid-stopper Sergio Ramos etter kampen.

– Vi er ikke bekymret over hvem vi møter, men vi må være på vårt beste skal vi vinne Mesterligaen.

NERVØS: Cristiano Ronaldo da Borussia Dortmund scoret mot Real Madrid. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach
NERVØS: Cristiano Ronaldo da Borussia Dortmund scoret mot Real Madrid. FOTO: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Han fikk støttet av lagkamerat og keeper Iker Casillas.

– Vi kan ikke gjøre slike feil i semifinalen, men kanskje er det bra for oss at vi får en oppvekker som det fra tid til annen. Det er bedre at den kom i kveld, sa Casillas.

Det var til benkede Cristiano Ronaldos store lettelse. Portugiseren har slitt med skade, og ble satt på benken. 

Portugiseren levde med hvert spark på ballen og etter kampen knyttet han nevene i glede over avansementet til semifinalen.

Bommet på straffe

Kvarteret ut i kampen fikk man se konsekvensen av å ikke ha en av verdens beste spillere på banen fra start.

Ballen traff hånden til Lukasz Piszczek og dommeren mente det kvalifiserte til straffespark.

De bruker Cristiano Ronaldo å ta, men med han på benken falt ansvaret på Ángel di Marías skuldre. Det maktet han ikke å bære, og et svakt straffespark ble reddet av Weidenfeller.

Pepe-tabbe

Det ga Borussia Dortmund blod på tann, og da Pepe tabbet seg ut med å stusse en ball farlig bakover og rett i beina på Marco Reus var det ingen nåde.

Reus kom alene med Casillas og hadde små problemer med å gå forbi og sette ballen i mål.

Dortmund kjørte kampen etter ledermålet, og hjemmefansen som lager liv i hver kamp sesongen rundt, skulle få mer å juble for.

Ny tabbe

Etter 37 minutter stod det 2-0.

Nok en gang var det en kjempetabbe av en Real Madrid-spiller, denne gang Illarramendi, som stod for mulighet. Midtbanespilleren rotet bort ballen som havnet hos Lewandowski.

Den polske spissen skjøt i stolpen, men på returen var Reus på pletten og doblet Dortmunds ledelse.

Det som så håpløst ut før kampstart var plutselig sannsynlig, men stillingen holdt seg til pause.

Gode sjanser til gjestene

Vertene beholdt initativet i andre omgang, men det var Real Madrid som skapte de største sjansene på gode overganger og høy hastighet.

Gareth Bales venstrefot truet hjemmelaget ved et par anledninger, men enten var Weidenfeller på pletten, eller så gikk skuddet utenfor.

SJEF: Jürgen Klopp fortviler etter en misbrukt sjanse. FOTO: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
SJEF: Jürgen Klopp fortviler etter en misbrukt sjanse. FOTO: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Karim Benzema kom også alene med Weidenfeller og dro seg forbi, men da kom Mats Hummels som en reddende engel med det som trolig er årets takling på Signal Iduna Park og stoppet franskmannen.

Enorme Dortmund-sjanser

Halvveis ut i andreomgang kom plutselig tre gode Dortmund-sjanser innenfor fem minutter.

Marco Reus var igjen arkitekten, han dro seg fint fri fra flere Real Madrid-spillere og spilte opp Henrikh Mkhitaryan, men armeneren traff stolpen. 

Samme mann fikk en ny kjempesjanse bare noen minutter senere, men da satte han ballen midt på Iker Casillas. Casillas måtte igjen i aksjon da Grosskreutz fikk muligheten minuttet etterpå. Med litt bedre avslutninger kunne Dortmund fått målet de trengte der.

Filming

Marco Reus gjorde seg fortjent til mye skryt i denne kampen, men ikke for det han gjorde et kvarter før slutt.

Da valgte den tyske landslagsstjernen å kaste seg inne i Real Madrids straffefelt på let etter straffe. Han ble imidlertid bare belønnet med gult kort for sitt teatralske forsøk.

Den store sjansebonanzaen fra midt i omgangen roet seg ned, men i det siste ordinære spilleminuttet fikk Gareth Bale en sjanse til å sette inn nådestøtet. Pasningen fra Karim Benzema ble imidlertid litt for lang, og Weidenfeller nådde ut til å stoppe waliseren.

Borussia Dortmund klarte ikke å skape noen nevneverdige sjanser på overtid, og dermed var de så nært, men likevel så fjernt fra en Mesterliga-semifinale.