Mourinho: – Det var ikke for å feire, det var fordi spillerne blir gale

José Mourinho forklarer hvorfor han tok turen til hjørneflagget etter 2-0-målet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-PSG 2-0, 3-3 sammenlagt, Chelsea videre på bortemål

Chelsea er videre til semifinalen i Mesterligaen etter å ha slått PSG 2-0 på Stamford Bridge tirsdag. Dermed endte det 3-3 sammenlagt, og bortemålsregelen gjør dermed at José Mourinhos menn kan juble for avansement.

Se kampreferat over (video med tillatelse fra Viasat)

Chelsea hadde god kontroll på Stamford Bridge, men da Eden Hazard måtte tusle av med skade så det mørkere ut. Hans erstatter, André Schürrle, ville sørge for at savnet ikke ble for stort, og ble mannen som ordnet 1-0 til Chelsea.

Men vertene måtte ha to mål for å gå videre, og det nærmeste de kom var to tverrliggerskudd. 

– Tok sjansen

Chelsea-fansen ble holdt på pinebanken til bare tre minutter gjenstod. Da sørget en annen innbytter for målet som sendte Chelsea videre. Demba Ba kjempet inn 2-0-målet.

– Det gikk så fort. Da jeg lå på bakken og så ballen var i nettet, det var stort for alle, sier Chelsea-helten, som ikke akkurat har nytt stor tillit under José Mourinho.

– Jeg gjør det jeg må gjøre når jeg får sjansen. Jeg har ikke fått sjanser denne sesongen, men jeg tok den nå, smiler Ba i et intervju vist på Viasat.

INSTRUKSJONER: José Mourinho løp strake veien til hjørneflagget for å hindre at spillerne hans skulle glemme at det faktisk var flere spennende minutter igjen.
INSTRUKSJONER: José Mourinho løp strake veien til hjørneflagget for å hindre at spillerne hans skulle glemme at det faktisk var flere spennende minutter igjen.

Han og elleville Chelsea-spillere jublet hemningsløst på sidelinjen, og manager José Mourinho kom også løpende - samtidig som han tydelig leverte spillerne instruksjoner for resten av kampen.

– Det var ikke for å feire

Og etter kampen nektet Chelsea-manageren for at han var der for å feire.

– Det var ikke for å feire, jeg dro dit fordi jeg vet spillerne blir gale. Da tenker de bare på å feire, de tenker ikke på hva som kommer etterpå. De som kommer etter er tre minutter pluss tre, fire eller fem minutter med tilleggstid. Jeg måtte organisere laget i det øyeblikket, for med 2-0-ledelse visste jeg disse seks-sju minuttene ville føles som en evighet. Jeg måtte organisere laget, så jeg kan love at jeg ikke gikk ditt for å feire. Det var bare for å coache spillerne mine, sier Mourinho til Viasat.

– Fantastisk av Demba

Han roser målscorer Ba, som var på rett plass etter at Chelsea sakte hadde kvernet i stykker PSG.

– Du kan kalle det et heldig øyeblikk, men jeg vil si det var fantastisk av Demba å angripe den ballen og scoret det målet, sier portugiseren.

– I Paris følte vi var bedre enn dem, men vi tapte fordi vi gjorde store feil. Det gir en dårlig følelsen, fordi du føler deg skyldig. Men samtidig tenker du at vi kan klare det, at de ikke er bedre enn oss, fortsetter Chelsea-manageren.

Og selv om Edinson Cavani kom alene med Petr Cech, så var det stort sett Chelsea det handlet om.

– Det var viktig å score et mål i første omgang, og i andre omgang begynte de å merke presset. Og vi klarte det, smiler Mourinho.

John Terry synes det bare var kjekt at Mourinho plutselig stod der.

– Det betyr mye. Denne turneringen betyr mye for oss. Manageren har vært veldig suksessfull og klubben har opplevd å vinne den en gang. Det og skuffelsene vi har hatt opp gjennom årene får deg til å fortsette å kjempe og tro. Den ene gangen vi vant den, det var den beste følelsen noensinne. På kvelder som i kveld, med store spillere og store forestillinger, det er det vi lever for, sier Chelsea-kapteinen.

PSG-keeperen nær flause

Det skjedde lite innledningsvis, men PSG-keeper Salvatore Sirigu holdt på å rote det skikkelig til etter 13 minutter. 

GJORDE JOBB: Andre Schürrle tok ansvar da Eden Hazard måtte forlate banen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
GJORDE JOBB: Andre Schürrle tok ansvar da Eden Hazard måtte forlate banen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK

Sirigu brukte altfor lang tid på å kontrollere et tilbakespill, og en våken Samuel Eto'o var raskt på pletten. Men i duellen var kameruneren for tøff med PSG-keeperen, som fikk frispark og slapp unna med skrekken etter en det som kunne blitt en enorm brøler.

Hazard ut med skade - erstatteren scoret

Etter 18 minutters spill kom det dårlig nytt for Chelsea, da lagets bestemann måtte gi seg. En skadet Eden Hazard måtte slukøret traske av banen, og ble erstattet av André Schürrle. 

Det var ikke etter planen, men Schürrle ble mannen som sørget for Chelsea-jubel da han satte inn 1-0 etter 32 minutter.

Branislav Ivanovic tok et langt kast fra høyrekanten, og inne i PSG-boksen stusset David Luiz ballen videre til Schürrlle. 

Tyskeren fikk ballen i beina ved straffemerket, og upresset kunne han enkelt bredside ballen i mål.

To tverrliggertreff

Chelsea gikk til pause med 1-0-ledelse, men trengte ett mål til og satte press på PSG tidlig i andre omgang.

Etter 52 minutter fant Willian målscorer Schürrle, som klinket til fra 12 meter. Han fyrte abv på direkten, men ballen smalt i tverrliggeren. 

Returen endte opp hos Eto’o like utenfor 16-meteren, og han ble lagt i bakken av Lucas og Chelsea fikk frispark i farlig posisjon.

Oscar stilte seg opp for å skyte, og ok en gang smalt ballen i tverrliggeren for vertene.

HER BLIR HAN HELTEN: Demba Ba scorer målet som sendte Chelsea videre.
HER BLIR HAN HELTEN: Demba Ba scorer målet som sendte Chelsea videre.

Etter 76 minutter fikk PSG en enorm sjanse da en magisk pasning sendte Edinson Cavani alene med Petr Cech, men uruguayaneren dundret ballen over mål.

Ba besvarte Chelsea-fansens bønn

Og i stedet kunne Chelsea juble. Tre minutter før full tid styrte innbytter Demba Ba inn 2-0-ledelse for Chelsea, som dermed lå an til avansement.

César Azpilicueta fyrte løs like utenfor 16-meteren. Han traff ikke spesielt godt, men da ballen endret retning i en PSG-forsvarer var Ba våkent på plass ved bakre stolpe, og hadde en enkel jobb med å score. 

Chelsea-spillerne jublet ellevilt nede ved hjørneflagget, men José Mourinho forlot sin egen sone for å komme med instruksjoner til Chelsea-spillerne.

LØP FOR Å GI INSTRUKSJONER:  Chelsea-spillerne tok av da Demba Ba satte inn 2-0 tre minutter før slutt. Da kom José Mourinho løpende for å sørge for at spillerne hans ikke skulle miste hodet.
LØP FOR Å GI INSTRUKSJONER:  Chelsea-spillerne tok av da Demba Ba satte inn 2-0 tre minutter før slutt. Da kom José Mourinho løpende for å sørge for at spillerne hans ikke skulle miste hodet.

Chelsea (4-2-3-1): Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Lampard, David Luiz - Willian, Oscar, Hazard - Eto'o.

PSG (4-3-3): Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Verratti, Motta, Matuidi - Lucas, Cavani, Lavezzi.