Martin (17) nektes å konkurrere med flagget på brystet i VM

Stortalentet Martin Larsen skal delta i junior-VM i boksing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førstkommende fredag setter det norske boksetalentet Martin Larsen seg på flyet med retning Bulgaria. Der skal 17-åringen delta i junior-VM i boksing.

– Jeg går selvsagt for gull, sier unggutten fra Trondheim som allerede har rukket å imponere Bokse-Norge med gode resultater.

Hjelmpåbud gir trøbbel
Men det er ikke bare med jubel og glede at Larsen reiser til verdensmesterskapet. For knappe to uker siden fortalte TV 2 Sporten at Norges Bokseforbund var blitt utestengt av det internasjonale forbundet AIBA.

Det får konsekvenser for Martin Larsen. AIBA nekter Norge å stille med egne leger, dommere og jurymedlemmer i Bulgaria. Dessuten får ikke 17-åringen lov til å konkurrere med det norske flagget på brystet.

– Det er veldig, veldig dumt. Jeg har jo lyst å representere Norge og vise hva vi er gode for, sier Larsen til TV 2 Sporten.

Han tror ikke AIBAs krav gir voldsomme sportslige utfordringer.

– Det er klart at det hadde gitt litt ekstra motivasjon om jeg hadde det norske flagget på brystet, sier han.

Frykter for OL-kvalifiseringen
Nå krysser 17-åringen - som blir ansett som et av Europas største boksetalent - fingrene for at norske politikere opphever påbudet om bruk av hjelm i konkurranser. Først da vil AIBA ønske Norges Bokseforbund inn igjen i varmen.

– For min del, som sisteårs junior, er ikke konsekvensene så veldig store foreløpig. Men hvis ikkje Norge skjerper seg - og begynner å følge reglene (til det internasjonale bokseforbundet, journ. anm.) - så kan det få store konsekvenser, frykter Larsen.

Hans store drøm er å delta i OL. Hans neste sjanse er Rio i 2016, og allerede i januar begynner kvalifiseringen.

– EM, VM og sånt har bare vært delmål for meg. OL har hele tiden vært det store. Hvis OL skulle glippe, mister jeg veldig mye av motivasjonen, sier Larsen.

Styremedlem Frank Robert Walstad mener det er helt nødvendig at Larsen er med i OL-kvalifiseringen fra start av. Nå krysser han fingrene for at norske politikere tar grep og opphever hjelmpåpudet.

– Hvis ikke politikerne endrer lovene og reglene, så vil norsk boksing bli nedlagt. Det betyr at karrieren til Martin Larsen er over, sier Walstad.