SCORER PÅ BESTILLING: Luis Suárez og Daniel Sturridge har bøttet inn mål denne sesongen.
SCORER PÅ BESTILLING: Luis Suárez og Daniel Sturridge har bøttet inn mål denne sesongen.

– Angrepsspillet til Liverpool har vært blendende

Ikke siden 1960/61-sesongen har et engelsk lag scoret like mange mål som Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har scoret formidable 90 mål på 33 kamper i Premier League denne sesongen. Det gir et snitt på 2,72 mål per kamp. Forrige gang et lag hadde like høyt snitt i den engelske toppdivisjonen var Tottenham i 1960/61-sesongen. 

Blendende angrepsspill
Den gang herjet Robert Smith og Les Allen med forsvarsspillerne til de andre lagene. Smith (28 mål) og Allen (22 mål) scoret nesten 50 prosent av Tottenhams mål.

Kenny Dalglish og Ian Rush løfter FA-cup-trofeet etter seieren mot Everton i 1986.
Kenny Dalglish og Ian Rush løfter FA-cup-trofeet etter seieren mot Everton i 1986.

Se Liverpool-Manchester City på TV 2 Premium og tv2sumo.no søndag kl. 14.37!

Nå er det Luis Suárez og Daniel Sturridge som terroriserer forsvarerne i Premier League. Duoen har scoret smått utrolige 49 mål til sammen i ligaen. Det er enda mer imponerende tatt i betraktning at Suárez sto over Liverpool seks første kamper etter den famøse bite-episoden på tampen av forrige sesong.

– Angrepsspillet har vært blendende. En kombinasjon av et veldig variert og bevegelig kollektiv og briljante individualister er nøkkelen bak Liverpools suksess, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

– Har tatt enorme steg
Han mener at Suárez og Sturridge er blant de ypperste angrepsduoene i Liverpools historie. 

– Jeg har et veldig romantisk forhold til Toshack og Keegan på 70-tallet og Dalglish og Rush på 80-tallet. Det er vanskelig å sammenligne, men Liverpool-angrepet er der oppe. Det holder å si det, sier Alsaker. 

Aston Villa topper målstatistikken med 3,05 mål i snitt i 1930/31-sesongen. Arsenal hadde tre målrike sesonger på begynnelsen av 30-tallet. Bortsett fra Tottenham på 60-tallet er det kun Everton (1931/32) som har scoret flere mål enn mannskapet til Brendan Rodgers. 

– Det er en bekreftelse på at Liverpool har tatt enorme steg. Det som gjør dette Liverpool-laget annerledes enn tidligere Liverpool-årganger er at de gjør det mot Everton, Arsenal og Manchester United. De scorer mange mål mot gode lag. Det er en formidabel prestasjon, for det har vært mange fantastiske årganger siden Tottenham i 1960/61, sier Alsaker og nevner blant andre Bergkamp/Henry og Ronaldo/Rooney.    

– Det var lenge et begrep som sa at et godt angrep vinner kamper, mens et godt forsvar vinner titler. Det er ikke sikkert det er slik lenger. Manchester United var ganske slepphendte forrige sesong. Det er ikke så enkelt lenger, analyserer fotballkommentatoren.

City bøtter også inn mål
Han mener Rodgers har klart å tilpasse Liverpool offensive spill til spillernes ferdigheter på en imponerende måte. 

– Det er nok en fjær i hatten til Rodgers. De måtte klare seg uten Suarez i starten. Da var Sturridge den ene spissen som tok ansvar og scoret målene de trengte. Så har han vært fleksibel med spillesystemet. Han har spilt med tre bak for å få plass til to spisser. Rodgers har spilt med diamant for å få plass til to spisser. Verken Suarez eller Sturridge har behøvd å ta turen ut på kant. Han får utnyttet de to essene maksimalt, sier Alsaker.

PS! Manchester City følger hakk i hæl på Liverpool. Manuel Pellegrinis menn har scoret 84 mål på 31 kamper. Det gir et snitt på 2,71 mål per kamp. Det er bare å glede seg til søndag.