REAGERER: En rekke profilerte personer reagerer på kirkens avgjørelse. Foto: Stella Pictures/Scanpix
REAGERER: En rekke profilerte personer reagerer på kirkens avgjørelse. Foto: Stella Pictures/Scanpix

Kjendiser skuffet over Kirkens nei til homovigsel

– Utrolig skuffet. 

Kirkemøtet avviste tirsdag forslaget om at det utarbeides en egen vielsesliturgi for likekjønnede par med 51 mot 64 stemmer.

– Utrolig skuffet

Kirkens avgjørelse får flere profilerte personligheter til å reagere.

– Utrolig skuffet over flertallet på kirkemøtet som sier nei til vigsel for homofile i kirken. Takk til alle som kjemper for likeverd, skriver politiker Eskil Pedersen på twitter.

– At kirken gidder. For meg hadde det vært en større overraskelse hvis de hadde godkjent dette. Men dersom kirken skal følge de ti bud bør de kanskje gjøre noe annerledes, sier artist Terje Schrøder til TV 2. 

Da Schrøder selv giftet seg foregikk formalitetene på Tinghuset. Selve seremonien fant imidlertid sted i Frogner kirke, og dette fungerte fint ifølge artisten. Han vil rette en ekstra takk til prest Einar Gelius.

– Jeg gir all honnør til Einar Gelius som viet oss. Han laget en fantastisk vielse og sørget for at vi følte oss som likeverdige, sier han.

– Burde vært avgjort av lovverket

«God Morgen Norges» Finn Schjøll sier følgende i denne saken:

– At det er 51 stemmer mot 64 betyr at det går i riktig retning. Det betyr at 51 mennesker for lenge siden har tatt til fornuft. Et kirkemøte eller to til, så er vi der. Men, det skal være opp til lovverket å avgjøre sånt, man kan ikke overlate dette til tilfeldige meninger, sier Finn til TV 2.

– Hvis jeg blir nektet noe som følge av hvilken legning jeg har så burde jeg ha fått skattelette, legger han til. 

– Gremmes

Politiker, forbundsleder og skuespiller Jørgen Foss legger ikke skjul på sin skuffelse.

«Som stolt Hverdagskristen gremmes jeg over #kirkemoetet som fortsatt lener seg  mer mot år 0 enn mot 2014», skriver han på twitter.

– Håper likeverd vinner fram

Trond Giske meddeler at han håper dette vil endres med tiden.

«Synd at kirkemøtet ikke åpner for vigselsliturgi for homofile. Håper likeverd med tiden vil vinne frem», skriver han på twitter.