Ute i ett år etter skrekkbruddet

HamKam-spiller Emil Sildnes må gjennom en omfattende operasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HamKam melder i dag at 21 år gamle Emil Sildnes må gjennom en omfattende operasjon for å sette på en skinne for å skru leggbeinet sammen igjen.

Spilleren må belage seg på en skadeperiode på rundt ett år, skriver klubben.

– Emil ble kjørt til sykehuset i Elverum midt i 1. omgangen. Undersøkelsene viste at han har brukket begge benene i den venstre leggen tvers av og må sannsynligvis operere inn nagler og skinner for å få alt på plass. Han blir definitivt ikke fotballspiller mer denne sesongen, sier HamKam-trener Vegard Skogheim til TV 2.

Det var tidlig i kampen mot Hødd mandag at Sildnes pådro seg et meget stygt beinbrudd. 

Midtbanespilleren var i duell med Jesper Törnqvist da Hødd-keeper Jan Lennart Urke gikk ut for å ta ballen. Det klarte han, men Sildnes gikk også overende i samme situasjon og ble liggende å vri seg i smerter.

Tv-bildene avslørte raskt at det dreide seg om et beinbrudd for 21-åringen, som ble kjørt til sykehuset med et brukket leggbein.

- Dette er selvfølgelig aller verst for Emil, men for laget er det også et stor tap. Emil Sildnes var tiltenkt en sentral rolle denne sesongen, og vil helt klart bli et stor savn, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Hadde store smerter

Pappa Odd Erik Sildnes sier at det i morgentimene i dag ikke var tatt noen endelig avgjørelse rundt operasjon eller ikke, men at det mest sannsynlig går mot et inngrep i ettermiddag - ikke minst fordi en operasjon vil gjøre det lettere å gjenoppta treningen tidligere enn med måneder i gips.

Emil Sildnes hadde så store smerter i går kveld at han ble flyttet fra ortopedisk avdeling til intensiven for at han kunne få lindring for smertene. 

– Det var stygge bilder og det har vært hyggeligere å åpne lokalavisen andre dager enn det var i dag, sier Odd Erik Sildnes etter sønnens benbrudd.