Alexander Rybak: – Deilig at jeg klarte å glemme stoltheten

Øivind «ELG» Elgenes rører Rybak med deLillos-klassiker.

Lars Lillo-Stenberg (51) er vokalist og gitarist i deLillos og hedres i kveldens «Hver gang vi møtes» klokken 20.00 på TV 2.

DeLillos ble dannet i 1984 og kalles én av «de fire store» i norsk rockemusikk sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne. DeLillos har 16 album på samvittigheten og har vunnet Spellemannpris to ganger. Deres nyeste album, «Vi er på vei, vi kanke snu», kom i 2012. Lars Lillo har gitt ut fem soloalbum.

Lørdag hedres han av «Hver gang vi møtes»-kollegene Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Samsaya, Øivind «ELG» Elgenes, Simone Eriksrud og Alexander Rybak.

Lars Lillo: – Det var sterkt

ELG velger å fremføre deLillos-klassikeren «Hjernen er alene» fra 1989-platen med samme navn. ELGs opptreden ble en mektig opplevelse for Lars Lillo.

– Den opplevelsen å høre ELG fremføre «Hjernen er alene» gikk nok langt over hva jeg kunne forvente på forhånd. Kombinasjonen av hvordan musikken var arrangert og ELGs trang til virkelig å si ifra hvordan det var å være alene med hjernen, var altså helt fantastisk. Magisk. ELG er så visuell. Han er en sterk personlighet der han står med sitt ganske voldsomme blikk. Jeg fikk sånne merkelig assosiasjoner til en meget ensom og stakkarslig fyrvokter som har tørna totalt og plutselig opplevde hele verdenssjelens fortvilelse. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal uttrykke det, men det var sterkt, sier Lillo-Stenberg til TV 2.

Rørt Rybak

Lars Lillo-Stenberg er ikke den eneste som kjente ELGs kraftige fremføring på kroppen. Alexander Rybak la hodet i hendene og var tydelig rørt av musikk.

– Jeg fikk en emosjonell reise av ELGs «Hjernen er alene» og det var deilig at jeg klarte å glemme stoltheten for en stund, sier Rybak til TV 2.

Sigvart Dagsland har også bare godord å si om Dance with a Stranger-vokalistens tolkning av den 25 år gamle låta.

– Helt vilt. Det var virkelig et «Kaizers-ganger-to»-øyeblikk. Det var ekstremt tett og sterkt, og hva i all verden ELG så for seg der … jeg vet at jeg ikke vil ha bilde av det rett før jeg sovner. Det ble nesten for sterkt. Musikalsk dritbra laget.

Se alle opptredenene fra Øivind «ELG» Elgenes' dag
Se alle opptredenene fra Anneli Dreckers dag
Se alle opptredenene fra Alexander Rybaks dag
Se alle opptredenene fra Simone Eriksruds dag
Se alle opptredenene fra Sigvart Dagslands dag
Se alle opptredenene fra Samsayas dag