MÅTTE AVBRYTE: Oscar Pistorius forlot mandag retten tidligere en planlagt. Han ble støttet av familien og psykologen på vei ut av rettssalen. REUTERS/Siphiwe Sibeko
MÅTTE AVBRYTE: Oscar Pistorius forlot mandag retten tidligere en planlagt. Han ble støttet av familien og psykologen på vei ut av rettssalen. REUTERS/Siphiwe Sibeko

Avbrøt forklaringen i går – ny tøff dag i vente for Pistorius

Den psykiske påkjenningen etter å ha inntatt vitneboksen  ble for tøff for Oscar Pistorius, og han forlot retten gråtende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken skal Oscar Pistorius forklare hvordan han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp. 

Gråtende på gulvet

Pistorius og hans forsvarer skal overbevise retten om at hendelsen var en ulykke basert på en misforståelse. 

Første dag i vitneboksen ble tøff for «Bladerunner». Han benyttet muligheten til å be om unnskyldning til Steenkamps familie. Pistorius fortalte om også om mareritt hvor han våkner opp og lukter blod, og at han er blitt avhengig av både sovepiller og antidepressive medisiner. 

Rettsdagen måtte avsluttes tidlig da Pistorius ikke maktet å fortsette sin forklaring i vitneboksen. 

SE LIVE FRA RETTEN I PRETORIA UNDER: 

Den tidligere friidrettsstjernen satt jeg seg gråtende ned på gulvet, mens psykologen tørket tårene hans. 

Mange følelser

På vei ut av retten formet familien et menneskelig skjold rundt den drapstiltalte. 

Tirsdag skal Pistorius på nytt i vitneboksen, og mange er spent på hvordan han vil forklare det som skjedde natt til 14. februar 2013. 

På tilhørerbenken sitter på Pistorius' egen familie. Også de gråter åpenlyst når sakens grusomheter blir diskutert i detalj. 

Da Pistorius mandag ba om unnskyldning til June Steenkamp, moren til drepte Reeva, satt hun følelsesløs og kald på tilhørerbenken.