SMÅJENTER: Heidi Løke og de norske landslagsjentene ble små i forhold til Dragana Cvijic (t.h.) og de andre serbiske jentene i VM. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
SMÅJENTER: Heidi Løke og de norske landslagsjentene ble små i forhold til Dragana Cvijic (t.h.) og de andre serbiske jentene i VM. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Vil ha håndball-jentene opp i vekt

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener norske håndballjenter blir for lett mot storvokste motstandere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske håndballjentene har i en årrekke løpt fra sine motstandere.

Men de siste årene har vist at det ikke lenger er nok å ha størst fart og utholdenhet.

Kvinnehåndball nærmer seg herrene og er blitt mer og mer fysisk.

Nå vil Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad at jentene hans legger på seg.

– Vi trenger muskler og kilo. Jentene må rett og slett legge på seg litt. Vi har hatt for mye fokus på utholdenhet. Nå må vi ha mer fokus på duellspillet. Dette er en utfordring vi deler med landslaget, forklarer han til Aftenposten.

Gjekstad illustrerer det med serbiske Dragana Cvijic, som veier 95 kilo, og var en håndfull for Norge i kvartfinalen i VM. Hun ble rett og slett for stor for det norske forsvaret.

– Alle gode lag må løpe, men vi får ikke kontret inn 15 mål som før. Nå blir fysisk trening og kosthold viktigst. Kiloene skal på, og vi må tåle noen blåmerker, sier Larvik-treneren.

Nora Mørk tar utfordringen fra sjefen sin.

– Ja, det er ikke tvil om at vi må bli sterkere og mer robuste enn det vi er. Det vil helt klart lønne seg å legge på seg litt. Vi må bruke mer tid på styrkerommet før neste sesong. Og så skulle vi gjerne hatt flere spillere på landslaget med høyde også. Vi har et par over 1,80, men totalt sett har vi ett av de minste lagene, sier 167 centimeter høye Mørk.