Obama deltok i skoletime i mikrobiologi:

– Så du er inne i denne CSI-greien?

USAs president Barack Obama besøkte en videregående skole i Maryland for å promotere sin nye skolesatsing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Barack Obama har annonsert at han skal gi mer 100 millioner dollar, rundt 600 millioner kroner, i stipend til totalt 24 videregående skoler over hele USA.

Formålet er å kunne gi elevene bedre utdanning og erfaringer fra det virkelige arbeidslivet, melder nyhetsbyrået AP mandag.

Ideen er å forberede elevene på fremtidige karrièrer.

Som et ledd i den nye satsingen dro Obama på besøk til 10. klasse ved en videregående i Bladensburg i Maryland, som er blant skolene som vil motta stipend. Her deltok presidenten i undervisningstime med mikrobiologi.

Han spurte elevene hva de var interessert i, og hva de kunne tenke seg å jobbe med videre.

– Så du er inne i denne CSI-greien, rettsmedisin eller? spurte han en av dem.

Skolen i Bladensburg, hvor over 70 prosent av elevenes foreldre tjener under gjennomsnittet, skal nå bruke midlene til å utvide sitt helse- og biovitenskap-akademi.

Se video fra Obamas skolebesøk øverst

Stipendene skal finansieres gjennom avgifter som skal pålegges amerikanske selskaper, som skal måtte betale for visum for utenlandske arbeidere, melder CBS.

Etter planen skal Obama også ta opp et nytt lovforslag i Senatet knyttet til likelønn mellom menn og kvinner. Det går ut på at det ikke skal få konsekvenser dersom arbeidere ønsker å diskutere lønnen sin, men nyhetsbyrået AP melder at Obama ikke har nok republikansk støtte for å få forslaget igjennom.