Søker etter savnet mann i 30-årene på Nordmøre

En mann er savnet etter at en tom båt ble funnet drivende mellom fastlandet og Averøy på Nordmøre mandag morgen. Det søkes både på land og i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var en båt på 13-15 fot som ble funnet litt etter klokken 7 mandag morgen med en åre i en av tollepinnene, forteller operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB. Båten ble funnet ved Rånes sør på Averøy.

Politiet fikk ikke tak i eieren, men er i kontakt med mannens pårørende. Røde Kors har søkt langs land, og Norske Redningshunder er på vei mandag kveld.

– Vi har dagslys fram til 20.30 eller 21, men søket kommer til å fortsette utover natten, opplyser Korstad. Også til sjøs letes det etter mannen i 30-årene.

– Et helikopter var ute tidligere i dag, mens det på kvelden er Kystvakten og redningsskøyta som søker, opplyser redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det er rundt 7 grader i vannet, men Korstad forteller at det er god sikt, stille sjø og generelt gode leteforhold. (©NTB)