Dette er utvisningen som gir Skjølsvik håp om å slippe karantene

– Saken ligner veldig på da Adam Larsen Kwarasey slapp karantene etter rødt kort i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åråsen/Oslo (TV 2): Sinnene ble satt i kok i Sandnes Ulf-leiren da dommer Tom Harald Hagen resolutt ga Aksel Berget Skjølsvik marsordre i 1-4-tapet for Lillestrøm søndag.

Ulf-kapteinen traff ballen først, og deretter vertenes Moryké Fofana, da kantspilleren var på vei gjennom kvartert før slutt. I etterkant raknet det for gjestene som sekunder etter slapp inn 1-3-målet, før Ohi Omoijuanfo fastsatte sluttresultatet til 4-1 på overtid.

- Premier League-takling
Skjølsvik var i harnisk etter å ha blitt vist ut.

- Det er veldig, veldig skuffende. Jeg skjønte med én gang da jeg hørte fløyta at jeg også ville få rødt kort. Jeg husker ikke hva jeg sa til dommeren, jeg var i sjokk. Jeg traff ballen og satte inn det jeg følte var en veldig god takling, slik jeg liker å spille, sa Ulf-kapteinen til TV 2 søndag kveld.

Han fikk støtte av trener Asle Andersen, som likevel var usikker på om klubben ville anke.

- Det var en Premier League-takling. Ballen spratt 50 meter etter at Aksel traff den først, det så alle som var her på stadion. Men anker har ikke alltid vist seg å føre fram, sier Andersen.

- Matchavgjørende
I dag har rogalendingene bestemt seg for å klage inn situasjonen til fotballforbundet, i håp om å få Skjølsvik klar til fredagens oppgjør mot Brann.

- Vi mener det er en feil avgjørelse av dommeren. For oss var dette matchavgjørende som ga den konsekvens at vi måtte avslutte kampen med ti mann, så vi har allerede blitt straffet én gang i kampen mot Lillestrøm. Hensikten vår med å protestere på denne avgjørelsen, er at vi ønsker å unngå dobbeltstraff. Derfor håper vi nå utvalget omgjør avgjørelsen, sier daglig leder Tom Rune Espedal til TV 2. 

Han mener dommer Hagen gjorde en grov feilvurdering.

- Det var en god takling  av Skjølsvik. Han visste at han var siste mann, men lykkes med en kjempetakling hvor han er klart først på ball. Derfor mener både vi og mange andre at vi blir straffet feil, noe TV-bildene også støtter opp om. Nå får displinærutvalget avgjøre om vår eller dommerens rapport blir avgjørende.

Tom Harald Hagen vedgår at han kan ha gjort en feil.

- Der og da så det ut som et frispark, og da var rødt kort en naturlig konsekvens. Men vi har ikke sett det på video enda, og kan ikke utelukke at det var en gal avgjørelse, sa Hagen etter kampen søndag.

Sammenligner med Larsen Kwarasey
Den daglige lederen mener NFF nå har muligheten til å unngå å straffe laget dobbelt. 

- Vi gjør feil valg vi også, og det er også lov å gjøre feil som dommere. Vi håper likevel at det tas tak i denne konkrete situasjonen, og at det ikke legges presisje ned i dette, og at utvalget dermed er villige til å ordne opp i etterkant, kommenterer Espedal.

Han sammenligner episoden med Adam Larsen Kwarasey sin utvisning i 2. serierunde mot Start i 2011, som kan minne om Skjølsviks røde kort. Godset-keeperen slapp soning etter at drammenserne anket.

- Vi vet at det tidligere har vært andre episoder hvor en spiller har fått rødt kort, men hvor utvalget har omgjort og sørget for at det ikke ble utestengelse. Vi regner med det samme skjer her når det har skjedd før, for dette er ikke et unikt og nytt tilfelle, sier Espedal.

Se begge utvisningene i videovinduet øverst og si din mening i kommentarfeltet!