– Livsfarlig å sitte på med ham

Dramatikk, dårlig humor, en GPS på villspor og guiding på høyt nivå da Gudmund Kongshavn tok med Ruben Kristiansen på rundtur i Oslo, tross sterke advarsler fra trener Kjetil Rekdal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): I alle sine 26 år har Ruben Kristiansen levd et beskyttet liv i Nord-Norge. Nå som backen er klar for Vålerenga er det på tide med en guidet tur i storbyen.

23 år gamle Gudmund Taksdal Kongshavn har hatt lappen i et halvt år, og ny bil i tre dager. At han ikke er fra hovedstaden hindrer ikke bergenseren i å operere som Oslo-los for nyankomne Ruben Kristiansen.

– Jeg er tross alt født på Ullevål sykehus, sier Kongshavn - som understreker at han flyttet til Bergen som ettåring, før han vendte tilbake for å gå på videregående i Oslo.

– Jeg er ikke kjent i det hele tatt, men vet hvor Slottet ligger. Dette blir bra, sier Kristiansen, som er på leilighetsjakt i hovedstaden.

– Livsfarlig!

Før vi setter oss i Kongshavns nye Pegueot utenfor Valhall på Oslos østkant, blir vi riktignok advart av Vålerenga-sjefen.

– Du må ikke sette han bak rattet hvert fall, jeg satt på med ham etter hockeykampen mellom Storhamar og Vålerenga forrige uke, det var livsfarlig, gliser Kjetil Rekdal.

– I følge ryktene fra trener Rekdal er du ikke til å stole på bak rattet?

– Det er bare han som prøver å være morsom. Klassisk Rekdal å være negativ, flirer keeperen før han setter seg inn i bilen.

0-9 for Tromsdalen

Det tar riktignok ikke lang tid i Oslos gater før det har oppstått et par nesten-farlige situasjoner.

– Andre nestenulykke der, kommenterer passasjer Kristiansen tørt, etter at Kongshavn må reagere raskt for å unngå et sammenstøt - riktignok temmelig ufarlig. 

Med TV 2 og Kristiansens kjæreste i baksetet kommer vi oss helskinnet gjennom den times lange bilturen fra Valhall, via Kalbakken, Ullevål sykehus, Bogstadveien, Slottet, Galgeberg og Vålerenga.

– Dette er en sånn handlegate, så her kan du ta med deg frøkna og bruke Trøim sine penger, forklarer Kongshavn underveis.

I forsetet jobber Kongshavn både som sjåfør og guide så godt han kan, men det blir også tid til å diskutere tidligere møter mellom Vålerenga og Tromsø, samt Kongshavns debut som kaptein for annetlaget til VIF.

En kamp Oslo-laget tapte hele 0-9 for Tromsdalen, og hvem andre enn Kristiansen spilte venstreback for TUIL? 

Se reportasje i videovinduet øverst!