MÅ GÅ: Tim Sherwood må belage seg på å finne seg noe annet å gjøre til sommeren. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
MÅ GÅ: Tim Sherwood må belage seg på å finne seg noe annet å gjøre til sommeren. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

– Tim Sherwood ferdig som Tottenham-sjef etter sesongen

Ifølge Sky Sports må Tottenham-sjefen gå ett år før kontrakten løper ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Sunderland direkte på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo kl. 21.00.

Tim Sherwood (45) er ferdig som Tottenham-sjef til sommeren, melder Sky Sports. 

Sherwood ønsket ikke å kommentere saken overfor Sky Sports i timene før hjemmekampen mot Sunderland mandag.

– Jeg kan ikke si så mye akkurat nå. Det jeg kan si, er at kveldens kamp går som vanlig. Jeg setter opp laget for å vinne en fotballkamp for klubben og 35.000 fans som møter opp for å se på. Jeg vil snakke på et senere tidspunkt, sier Sherwood.

Sherwood ble ansatt i London-klubben da André Villas-Boas fikk sparken den 16. desember.

En uke etter portugiserens avga ble det gjort kjent at Sherwood hadde skrevet under en avtale om å lede laget de neste 18 månedene, men Tottenham har ikke imponert under hans ledelse.

– Feil å gi ham jobben i det hele tatt

Dermed blir Sherwood nødt til å finne seg en ny jobb, selv om han har tolv måneder igjen av sin kontrakt.

– Noe annet ville vært en overraskelse egentlig. Det er som forventet. Jeg hadde vært mer overrasket hvis han fikk bli, sier TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt.

Han mener det var nødt til å ende med Sherwoods avgang.

– Ja, det er den riktige avgjørelsen. Jeg mener det var en feil avgjørelse å gi ham jobben i det hele tatt. Sherwood har aldri trent et fotballag i hele sitt liv, så det er litt rart at han skulle få øve seg på Tottenham sitt A-lag.

Van Gaal blir ny manager?

Nå spekulares det i at Louis van Gaal overtar som Tottenham-manager. Nederlenderen, som skal lede hjemlandet i sommerens Brasil-VM før han blir ledig på managermarkedet, er den soleklare oddsfavoritten.

– Det har vært det heteste tipset. Det ryktes jo at Levy har vært på besøk hos han. Og Vaan Gaal har vel også spekulert litt over jobben selv, sier Thorstvedt, og legger til:

– Hvis du leser boken til Zlatan så står det jo mye dritt om han. Men han har jo vært i toppfotballen lenge, og du overlever ikke så lenge om du ikke er flink. 

Frykter Tottenham blir en «sparke-klubb»

Tottenham har hatt en tøff sesong, som likevel var innledet med optimisme selv etter å ha mistet Gareth Bale til Real Madrid før sesongstart.

Verdensrekordsalget sørget for at Daniel Levy kunne åpne pengesekken og Tottenham gjorde en rekke stjernesigneringer.

Målet var å sikre en plass i Mesterligaen, men med seks kamper igjen ligger Tottenham på en skuffende sjuendeplass. Sherwoods menn vil imidlertid klatre forbi Manchester United dersom det blir seier mot Sunderland mandag kveld.

Med seier vil Tottenham være fem poeng bak fjerdeplassen, som for øyeblikket innehas av Arsenal. Men den avstanden kan økes til sju poeng dersom Everton vinner sin hengekamp og passerer Tottenhams erkerival.

Det skal imidlertid godt gjøres å kapre en Mesterliga-plass på tampen, og det er nok hovedårsaken til at Tottenhams styreleder Daniel Levy nok en gang må ut på managerjakt.

Thorstvedt er fremdeles positiv til hans lederskap, men han har én frykt.

– Han har gjort veldig mye bra for klubben. Det har vært mye fremgang med ham, Tottenham er med i kampen om Champions League-plassene nå. Det var de ikke for noen år siden, påpeker han, men legger til: 

– Jeg er redd for at det blir en sånn «sparke-klubb». Levy føler han sitter med en brilliant plan, og irriterer seg bare over at idioten som skal effektuere den og sette den ut til liv aldri greier å få til det Levy ser for seg, sier Thorstvedt.

Nå mener han Tottenham må tenke langsiktig.

– Jeg håper de får inn noen nå som kan få litt tid, slik at man får litt kontinuitet. Det har vært altfor mye bytter. 

Hvem bør erstatte Tim Sherwood? Ta debatten i kommentarfeltet!