Vålerenga-helt blir ny Lørenskog-trener

Kenneth Larsen har hatt suksess med Lørenskogs U18-lag. Nå har 37-åringen signert sin første kontrakt som hovedtrener og beskjeden fra klubbledelsen er klar: Det skal kjempes om gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog (TV 2): Lørenskog ishockey har i dag ansatt Kenneth Larsen som ny hovedtrener for 2014/15-sesongen etter David Livingston, som fikk sparken for to uker siden.

37-åringen tok klubbens U18-lag til gull i årets sluttspill, men den tidligere Vålerenga- og Lørenskog-spilleren - som la opp for to år siden - har ingen erfaring som trener på toppnivå. 

- Hater å tape hockeykamper
Det vekker liten bekymring på Lørenskog når TV 2 er på besøk i garderoben mandag ettermiddag.

- Vi er særdeles fornøyd med at Kenneth Larsen har sagt ja til å bli hovedtrener for Lørenskog Ishockeyklubb elite. Vi har stor på tro på Larsen og vi ønsker også å være med å bidra til utvikling av norske trenere, sier sportssjef Atle Olsen.

Larsen brukte en del tid på å bestemme seg for å takke ja, og vedgår at han går inn i en spennende tid.

- Jeg ønsket å bruke litt tid før jeg bestemte meg og har rådført meg med dem jeg følte var naturlig. Det blir mange utfordringer, jeg har jo aldri vært trener for voksne folk. Her er man leder for 25-30 arbeidsplasser man har ansvar for, så det er klart det er stort ansvar.

- Hva er dine styrker som trener?

- Mine styrker som trener er at jeg er åpen og ærlig. Det er ikke så mye her i livet jeg bryr meg om, men er det noe jeg bryr meg om så er det å vinne hockeykamper. Det verste jeg veit er likegyldighet, jeg er ærgjerrig på de tingene der, og det er noe jeg må prøve å ta med meg inn i Lørenskog-garderoben, sier Larsen.

Vil «fornorske» norsk ishockey
Lørenskog har fått støtte fra Norges Ishockeyforbund i å kutte ned på antall utlendinger i Get-ligaen, den saken skal til behandling hos klubbene tirsdag denne uka, og klubben ønsker en tydelig norsk profil også på trenerbenken.

- Han er ung, han har lite - eller faktisk ingen - trenererfaring på toppnivå, men i forlengelsen i at Lørenskog ønsker å være en norsk klubb som utvikler norske spillere og trenere, så har vi landet på Kenneth Larsen og det er vi veldig trygge på, forteller administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen.

Klubbledelsen var ikke fornøyd med David Livingstons innsats som trener i 2013/14-sesongen, og amerikaneren måtte gå ett år før kontraktens utløp. Nesten hele det sportslige og medisinske apparatet på utgående kontrakter har også måttet forlate stillingene sine.

Likevel er målsetningen klar for kommende sesong.

- Det er mange gode lag i Get-ligaen, men at Lørenskog skal være med å kjempe om gullet både i serien og sluttspillet er helt klart, sier Edvartsen.

Skrevet ettårskontrakt
Til det har Larsen foreløpig ett år på seg.

- Det er skrevet en ettårskontrakt, og det er begge parter veldig godt fornøyde med. Vi har drøftet det med spillerådet i klubben, de støtter ansettelsen, og vi har stor tro på at vi skal kjempe om gull neste sesong, sier den administrerende direktøren.

Den nyansatte lar seg ikke skremme.

- Det er litt av det å være trener, det er en stor del som får sparken. Slik er det om ting ikke fungerer, mens om ting går bra er alle fornøyde. Jeg kan ikke gi noen garantier for at vi spiller finaleserien neste år, men målsetningen er der selvsagt, sier Larsen.

- Vi har luftet dette med flere spillere i forkant og alle er veldig positive og synes dette er spennende. Jeg skal love alle at Larsen skal få all den støtte han ønsker fra meg som sportssjef, konkluderer Olsen.

Larsen var aktiv som ishockeyspiller i Vålerenga i perioden 1993–2009. Her var han med og vinne åtte NM-gull og ni seriegull. I sesongen 2009/2010 og 2010/2011 spilte han i Lørenskog. Han har tre offisielle landskamper og OL-kvalifisering i 2005.

37-åringen har også 50 uoffisielle landskamper i perioden 2001–2007. Han har denne sesongen vært trener for Lørenskogs U18-lag som tok sølv i serien og gull i Norgesmesterskapet.